Nazilli Sümer Basma Sanayi Fabrikasının kurtarılmasını kim engelledi?
O dönemde Nazilli Belediyesi ticari işletmelerinin mali müşavirliğini yapmaktaydım, Esat bey güç birliği şirketi kurulması ve çalışmaların başlatılması için görüşmek istediğini söyledi, yaptığımız toplantı da; Nazilli Ticaret Odası ile diğer oda ve kuruluşların da içinde yer alacağı bir güç birliğinin kurulacağını, bunun içinde Burdur Belediyesinin öncülüğünü yaptığı Güç Birliği Anonim Şirketi ile özelleştirme idaresinde satın almış olduğu Et ve Balık Burdur Tesisleri benzeri bir oluşumla Sümer Basma Sanayi Fabrikasını satın almayı düşündüklerini ve bunun içinde benimle birlikte Burdur’ a giderek, Burdur’un satın alma modelini incelemek istediğini, CHP’nin seçilmiş tek il belediye başkanı olan Necdet İlgün ile görüştüğünü ve bilgi ve belge konularında yardımcı olacaklarını söyledi. Burdur’a gitmek üzere tarih belirledik, ancak belirlenen tarihte Yüksel Yalova’nın Esat bey’i Ankara’ya davet etmesi üzerine kendisi gelemedi, dönemin belediye başkan yardımcısı Ertan Çetiner ile birlikte Denizli’den öteye yoğun kar ve kışın yaşandığı bir günde yola çıktık, Denizli’den öte karlı yollara rağmen Burdur’a ulaştık. Burdur Belediye Başkanı Necdet İlgün’ü makamında ziyaret ettik, başkan Burdur Et ve Balık tesislerini nasıl satın aldıklarını ve verdikleri inanılmaz mücadeleyi anlattı ve tesisi Burdur halkına kazandırdıklarını söyledi.
Necdet İlgün Burdur Güç Birliği Anonim Şirketini kuran ve yöneten arkadaşla bizi görüştürdü ve şirket merkezinin olduğu yere birlikte gittik. Özelleştirmenin, şirket kuruluşunun, ortaklıkta yer olan Burdur Belediyesi, Burdur Ticaret Odası, Burdur Sanayi Odası, Burdur Tabipler Odası, Burdur Veterinerler birliği ile iki kişi de iş adamı birlikte ortak olduklarına ilişkin tüm dökümanları bizimle paylaştı ve biz notlarımızı alarak, gerekli belgelerinde fotokopilerini almak suretiyle Başkan’a teşekkür edip Burdur’dan ayrıldık.
Burdur ziyareti tamamlandıktan sonra Nazilli’ ye döndük ve Başkan Ankara’ dan döndükten sonra toplantı yaptık , durumu kendisine izah ettik, hemen girişim grubu için toplantı tertipleyeceğini söyledi, toplantı tertiplendi ancak oluşumun içinde sermaye koyarak iştirak edeceğini söyleyen üç-beş kişi dışında Ticaret Odası Başkanı dahil olmak üzere kimse toplantıya gelmedi ve bunca emeğimiz boşuna gitti, Belediyenin yalnızca gücünün yetmemesi nedeniyle Esat bey çaresiz bir şekilde konuyu kapattı. Nazilli’nin göz bebeği emsalsiz bir sanayi devi de çöpe atılmasının hamlesi başlatılmış oldu. Şayet Güçbirliği kurulabilseydi Bursa Sümer Fabrikası Nazilli’ ye taşınacaktı ve Nazilli Sümerbank gerekli teknolojik revizyonlardan sonra faaliyetine başlayacaktı….. Nazilli kazanacaktı, Nazilli halkı kazanacaktı…..ama olmadı, birileri bu girişimi engelledi. Birileri çıkıp bu halka anlatmalı kim engelledi?
Siz, bazı siyasetçilerin atıp-tutmalarına bakmayın, o zaman nerelerdeydiler? İnsan da biraz utanma olur, hangi Sümer Basma fabrikasını üretime sokacaksınız? Artık bu halkı aldatmaktan vazgeçin, bir dönem bildiğimiz “HAVA”’yı satmaya kalkıştılar, neymiş uzun yaşam merkeziymiş!, her dönem İl yapılıyor, hatırlayanlar bilir DYP-SHP koalisyonu döneminde “77” nolu plaka ile gezen siyasetçiler oldu. Sonra ne oldu? Tabi ki seçim bitince bu hayal rafa kaldırıldı. Fakat her seçim döneminde birileri raftan indirip tekrar tekrar ısıtıp önümüze koymaya devam ediyor…… yeter beyler! bu halkın geleceğiyle şahsi çıkarlarınız için oynamayın, umut tacirliği yapmayın…..