Kütüphane için yer aranırken, sadece kitap iade alma hizmet veriliyor.
41 ilden büyük olan Nazilli’de İlçe Halk Kütüphanesinde 03/07/2024 tarih 5271875 sayılı Kültür Bakanlığı oluru ile okuyucu hizmeti durduruldu. Nazilli Halk Kütüphanesi’nde sadece kitap iade alma işlemleri gerçekleştiriyor. Daha önce şehir merkezinde hizmet veren kütüphane binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2020 yılında şehir merkezinden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Nazilli Kültür Merkezi’ne kütüphane taşınmıştı. Bu binada alınan karot örneklerinde yapılan çalışmalarda elde edilen verilerin yönetmeliğe uygun olmadığı tespit edildi. Hemen harekete geçen bakanlık binada hizmetin durdurulmasına karar verdi.

İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak İsabeyli'de kazanlar "yağmur yağsın" diye kaynayacak

Nazilli Kutuphanesiz Kaldi Yer Araniyor 492141 3Fb29Ed516F4B4D44Bfbe0612Bc059B9

KALICI KÜTÜPHANE İSTEDİLER

Vatandaşlar bu kapanmanın ardından yetkililere şu soruları sordu: Madem merkezdeki kütüphane binası depreme dayanıksızdı kütüphanenin taşınacağı Nazilli Kültür Merkezi binasının deprem tahkiki yapılarak kütüphanenin taşınması gerekmiyor muydu? Nazilli’de zemin sıvılaşmasının en yüksek olduğu bir yerde olan Nazilli Kültür Merkezi binasının yıllar önce yapılmasının yanlış olduğu fikrinde birleştiler. Vatandaşlar Nazilli Halk Kütüphanesi’nin acil olarak kalıcı, herkesin ulaşabileceği, ulaşımın kolay olacağı, çocukların daha rahat ders çalışabileceği ve okuyucuların kitap alıp okuyabileceği merkezi bir binada konumlandırılmasını istediler.

Nazilli Kutuphanesiz Kaldi Yer Araniyor 492141 53E527F2Cacd585C3Ae5F7093F5C5Da2

Binada ayrıca Halk Eğitim Merkezi’nin folklor, piyano, keman, halk oyunu kursları veriliyordu. Kütüphaneye gelenler Halk Eğitimdeki çalışmalardan dolayı gürültüden çalışmalarında aksaklık yaşandığını defalarca yetkililere iletmişlerdi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR