Narin Güran’ın cansız bedenini bulma çabaları sırasında, şüpheli kişiler arama çalışmalarını yavaşlatmak için çeşitli yöntemlere başvurdu. Aramalar süresince çok sayıda yalan ifade verildiği, akrabalar tarafından SIM kartlarının çıkarılarak 50'den fazla sahte ihbar yapıldığı belirtildi. Özellikle Tavşantepe mahallesinin farklı noktalarına çocuk terlikleri bırakılarak, aramaların yönü değiştirilmeye çalışıldı.

Efeler'de hummalı temizlik Efeler'de hummalı temizlik

5E K88La1 P E Og O O Ov Ils Ro A

Sahte İhbarlarla Aramalar Saptırıldı

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre, 19 gün süren arama çalışmaları boyunca "ceset burada" şeklinde birçok sahte telefon ihbarı yapıldı. Çeşitli tarihlerde mahalleye bırakılan çocuk terlikleri, aramaların aksamasına neden oldu. Bu süreçte akrabaların ve bazı mahalle sakinlerinin aramalara gölge düşürmek için sözleşmiş gibi hareket ettikleri öne sürüldü.

Qrwe Tacp Tkicq B F Uh5 Be B Q

Arama Çalışmalarında Çocuk Terlikleri Bulundu

Narin Güran’ın kaybolmasından bir gün sonra, yani 22 Ağustos'ta bir çocuk terliği bulundu. Aramalar, göçebe grupların konakladığı alanlarda yoğunlaştırıldı. Ancak terliklerin Narin’e ait olmadığı ortaya çıktı. Narin’in kuzeni Muhammed Kaya da terlik bulduğunu belirten isimler arasındaydı. Kaya ifadesinde, "Yeğenlerime süt almak için yolda seyrederken terliği gördüm, ancak göçebelere ait olduğunu düşündüğüm için önemsemedim. Dönüşte tekrar gördüm ve arabaya koydum. Köye vardığımda ise kargaşa vardı ve terliği söylemeyi unuttum" dedi.

Tuof V S D Tn U6 C S0 C6Go6 Pkw

Aileden Gelen Açıklamalar

Narin’in ailesi bulunan terliklerin kızlarına ait olmadığını belirtti. Aramaların 7. gününde ise başka bir çocuk terliği daha bulundu. 28 Ağustos’ta Ertutmaz Deresi’nde iş makineleriyle yürütülen aramalarda bulunan terliklerin de Narin’e ait olmadığı tespit edildi.

C Y Dwn G W F Uaz95B4 Oy V U9W

Delillerin Saklanma Girişimi ve İtiraflar

Narin’in cansız bedenini dereye sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, cesedi arabada Salim Güran ile taşıdıklarını ve Narin’in terliklerini de arabaya koyduklarını ifade etti. Bahtiyar ifadesinde, "Narin’i battaniyeye sarıp, arabamın arka koltuğuna bıraktık. Terlikleri de sağ ön koltuğun paspaslarının üzerinden alıp aracın içine koydum" şeklinde konuştu.

50'den Fazla Sahte İhbar Yapıldı

Aramalar devam ederken, Narin’in akrabaları SIM kartlarını çıkararak 112’ye sahte ihbarlar yaptı. Bu sahte ihbarlarda, Narin’in cansız bedeninin farklı noktalarda bulunduğuna dair 50'den fazla telefon çağrısı yapıldı. Bu ihbarlar, arama çalışmalarını büyük ölçüde sekteye uğrattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ