Germencik Belediyesi, 5 taşınmazını ihale ile satılığa çıkardı. 6 Eylül’de yapılacak ihale ile satılığa çıkarılan taşınmazlar arasında, Moralı Mahallesi'nde bulunan 7 bin 210 metrekare büyüklüğündeki tarla da yer aldı. Belediyenin 6 milyon lira gelir elde etmeyi beklediği taşınmaz satışına, mahalle sakinleri karşı çıktı. Moralı Mahallesi Muhtarı Bayram Yerli ve mahalle sakinleri, satışı engellemek için hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

“MİLLETİN MALINA GÖZ KOYMAYA MI GELDİNİZ?”

Moralı Mahallesi tarafından satış ile ilgili sosyal medyada yayımlanan ve Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin de hedef alındığı ‘Açık Mektup’ta şu ifadelere yer verildi:

Moralidan Baskan Zencirciye Satis Tepkisi 499529 42C93Ce6E2Fdb83A43524E6C9C107D57

"Aydın ili Germencik ilçesi, Moralı Mahallesi halkı olarak köy halkımızın ortak alanı olan top sahasının Germencik Belediye Başkanlığı tarafından satılmak amacıyla ihaleye çıkarıldığı öğrenilmiştir. Bu saha köyün malıdır. Biz Büyükşehir Yasası’yla köy tüzel kişiliğini kaybettik ama köylü bilincimizi kaybetmedik. Köylü bu milletin efendisidir. Köylü olduğumuz için bizi cahil insanlar mı sandınız? Bu köy halkı haklı davasını savunmaktan çekinmeyecektir. Belediye Başkanımız Burak Zencirci, siz hizmete geldiniz. Milletin malına göz koymaya mı geldiniz? Siz BESYO mezunu olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu mu sizin spora bakış açınız ve katkınız?"

“HALKIN GÜCÜNÜN ÖNÜNDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ”

Moralidan Baskan Zencirciye Satis Tepkisi 499529 92600684Ae4Fb0F8504815Fa7Ad804F8

Aydın'da yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi Aydın'da yangın çıkan ev kullanılamaz hale geldi

Mektupta, Başkan Zencirci’nin seçim öncesinde Moralı halkına spor ile ilgili verdiği sözler de hatırlatılarak, “Mahallemizde bulunan gençlerimize sportif faaliyetlerde destek sağlayacaktınız. Köyümüze halı saha yapacaktınız. Simdi kanundaki açıktan dolayı tarla vasfını taşıyan arazimizi satıp da bu alandan gelen parayla mı sözünüzü yerine getireceksiniz? Seçim zamanı bir daha gelecek bu yaptığınız satışlarla eski köy, yeni mahallelere nasıl gelmeyi düşünüyorsunuz? Sizin belediye başkanı olarak göreviniz şehir merkezine getirdiğiniz hizmetleri kırsal mahallelere de getirmektir. Halkın malini satmak değildir. Bu topraklar bizim ata topraklarımız. Ata topraklarını başkalarına peşkeş çekmenize izin vermiyoruz. Bunu anayasal haklarımızı kullanarak engellemeye çalışacağız. Gerekli izinlerimizi alıp her türlü anayasal haklardan doğan eylemi yapmaya kararlıyız ve fikirlerimizi değiştirmiyoruz. Moral halkı baskılara boyun eğmez, bunu tarihte büyüklerimizin onurlu şekilde yaptığı büyük yürüyüşünde göstermiştik, simdi sıra bize geldi. Halkın gücünün önünde hiçbir güç duramaz. Sesimizin yettiği yere duyurmaya, gücümüzün yettiği yere yürümeye hazırız” denildi.

Moralidan Baskan Zencirciye Satis Tepkisi 499529 Fba7A69Ff859Cf9Ef7F6461C2Cc7A484

Muhabir: EMRAH DİNÇER