Gündem

Lezzetin şampiyonları, Kuşadası'nda vitrine çıktı

İstanbul 21. Uluslararası Mutfak Günleri Festivali’nde 4 altın, 3 gümüş madalya kazanan Aydın Efeler Kadıköy Abdülhamid Han Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yarışmada ödül alan tabaklarını Kuşadası’ndaki bir otelde düzenlenen etkinlikte davetlilerin beğenisine sundu. Lezzetin şampiyonları, davetlilerden tam not aldı.

Abone Ol

İstanbul Şile’de TASFED tarafından düzenlenen 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali’ne katılan Efeler Kadıköy Abdülhamid Han Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 yönetici, 3 öğretmen ve 7 öğrenci ile lise düzeyi okulları öğrenci aşçı restoran tatlı ve ana yemek tabağı kategorilerinde 4 altın, 3 gümüş madalya kazandı.

ALTIN TABAKLAR PROJESİ

Aydın’ı uluslararası alanda başarıyla temsil eden Kadıköy Abdülhamid Han Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli gençler, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde, 2022 yılında Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Kadıköy Abdülhamid Han Turizm MTAL ile imzalanan protokol kapsamında proje ortağı olan Kuşadası’ndaki bir otelin ev sahipliğinde, yarışmada ödül alan tabaklarını “Altın Tabaklar Projesi” ile kıymetli konuklarının beğenisine sundu. Etkinliğe Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, İl Kültür Ve Turizm Müdür Yardımcısı Berfu Demir ile birlikte idareciler katıldı.

LEZZET ŞÖLENİ

Efeler Kadıköy Abdülhamid Han Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Merzuka Akpınar, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi/Danışman Öğretmen Sibel Çetin, Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi / Danışman Öğretmen Selen Saran Tilkin, Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi / Danışman Öğretmen Tuğba Güngörmüş gözetiminde öğrenciler hünerlerini sergiledi. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencileri Bilal Yöndemli, Yusuf Talha Gülsever, Kemal Kasarlıoğlu Nazlı Şentürk, Beste Ülker, Deniz Şencan ve Eren Kemer, etkinlikte sundukları ana yemek ve tatlı tabağı ile davetlilerden tam not aldı.