Kuşadası'nda geleneksel hale gelen 'Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği’ bu yıl da rengarenk görüntüler ve kalabalık bir katılım ışığında kapılarını davetlilere açtı. Üç gün sürecek olan şenlikte, Kuşadalılar hafta sonu boyunca hazırlanan birbirinden keyifli programlarla bir yandan özlemini duydukları mahalle kültürünü yeniden yaşama şansı yakalarken diğer yandan yöresel yemeklerin tadına varacaklar.

22 Eylül’e kadar sürecek olan şenliğin açılışı için Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’nde (KUAKMER) düzenlenen törene Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Taşdelen Dağlı, belediye meclis üyeleri, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, KEGEV Başkanı Şefik Sözer, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmalarından önce Öğretim Görevlisi Zeynep Gergin’in verdiği yan flüt dinletisi beğeni topladı.

Kusadasinin Kalbi Ikioklu Mahalle Senliginde Atiyor 505290 32642E85C8829B3Bd65Aa8Ca26B22131

KORTEJLE BAŞLAYAN ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM OLDU

Kuşadası’nda tarihi evleri, çeşmeleri ve yıllara meydan okuyan samimi komşuluk ilişkileriyle kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olan İkioklu’da, Kuşadası Belediyesi ve KEGEV iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği’nın ilk gününe yoğun bir ilgi oldu. Kuşadalılar ile kenti ziyaret etmeye gelen yerli turistlerin yoğun katılım gösterdiği şenliğin ilk gününde, SEYAKMER önünden başlayan ve kahvelerin bulunduğu alanda sona eren kortej, etkinliğe renk kattı. Şenlikte, Kuşadalı kadınlar hazırladıkları yöresel lezzetleri, Mustafa Adalıoğlu Parkı’nın önünde kurulan stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Damak çatlatan yemekler, tadanlardan tam not aldı.

Nazillililer Derneği Kuşadası’nda Grup Sakiler’le coşturdu Nazillililer Derneği Kuşadası’nda Grup Sakiler’le coşturdu

Kusadasinin Kalbi Ikioklu Mahalle Senliginde Atiyor 505290 18427D55Aaf49E400E3E1373F9Afd527

'ŞENLİĞİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA BÜYÜYOR'

Açılış töreninde konuşan KEGEV Başkanı Şefik Sözer, İkoklu mevkinin Kuşadası’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyleyerek, 'Mahallede yaşayan komşularımız bizler için çok değerlidir. Geçmişimizden gelen ve bugün birlikte olmaktan keyif aldığımız, geleceği birlikte vurguladığı dostlarımızdır. Onun için mahallemizin çocuklarına çeşitli atölyeler yapıyoruz.Ailelerle yan yana olmayı çok önemsiyoruz. Eski evlerimiz, sokaklarımızı, çarşımızı aslına uygun yenilenmiş şekilde yaşama katılmasını istiyoruz. Mahalledeki kültürün yaşatılması ve tarihi dokunun korunması için şenliğimizi geleneksel olarak düzenlenmeye devam edeceğiz. Mahalle şenliğimiz gönüllülerin katkısı ile her geçen gün daha da büyüyor. Kentimizi ve mahallemizi çok önemsiyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize destek olan başta Belediye Başkanımız Ömer Günel olmak üzere herkese teşekkür ederim' dedi.

Kusadasinin Kalbi Ikioklu Mahalle Senliginde Atiyor 505290 827F4Df5F86Ad0Ccbe43C02085B2163D

'KÜLTÜR TURİZMİNİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK'

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Taşdelen Dağlı ise, konuşmasında,'Kuşadası’nın en eski yerleşim bölgesinde bu yıl 3’üncü kez şenliğimizi düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İkioklu hala daha mahalle geleneklerinin, komşuluk ilişkilerinin ve dayanışmanın yaşatıldığı bir yer. Bu anlamda İkioklu, Belediye Başkanımız Ömer Günel’in de gözbebeği. 2019 yılından bu yana Başkanımız Ömer Günel, bölgeye çok önemli alt ve üstyapı yatırımları yaptı. Kent ve mahalle sakinlerimizin de desteğiyle yatırımları daha da geliştirerek bölgeyi Kuşadası’nda kültür turizminin önemli merkezlerinden biri yapmayı amaçlıyoruz' sözlerine yer verdi.

Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği etkinliklerinin ilk günü, Duriye Sarayköylü kitap tanıtımı ve imza günü, mahalleye özgü fotoğraflardan oluşan sergilerin açılışı ve Atlas Folk Kültür Sanat Kulübü’nün verdiği konserle sona erdi.

Kusadasinin Kalbi Ikioklu Mahalle Senliginde Atiyor 505290 1F9C1Facc4Dea7D1C4C1E9Ccb15Edc67

Muhabir: AYLİN ESER