Kuşadası Denizbank önünde düzenlenen eyleme,Kuşadası Kent Konseyi Can Dostlar Meclisi üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katılım gösterdi. Eylem kapsamında, Sokak hayvanların ilişkin Ötenazi yasa tasarısı protesto edilerek, tasarının derhal geri çekilmesi istendi. Vatandaşların tasarıya ilişkin mesajlarının yazılı olduğu dövizler ile yeraldıkları eylem etkinliğinde, bildiriyi, kent konseyi üyeleri okudu.

Kusadasican Dostlari Icin Meydanlara Indi 486767 8994Fa34D1432Bdd3778Afcbbaded5D6

HER TÜRDEN YAŞAM HAKKI KUTSALDIR

'Devletin asli görevi tüm vatandaşlarıyla beraber çevreyi, doğayı ve doğanın en önemli parçası olan hayvan dostlarımızı korumaktır' sözleri ile başlayan bildiri, 'Şiddetin yaygınlaştığı, cinayetlerin aile içerisinde bile kolayca işlendiği günümüzde bu vahşetlerden en büyük zararı gören hayvan dostlarımız için devletimizin ilgili tüm kurumlarını göreve davet ediyoruz. Bugün büyük bir sorun olarak gösterilen sokak hayvanı popülasyonunun sorumluları yasaya rağmen 20 yıldır bakım evi kurmayan kısırlaştırma yapmayan belediyeler bu kanunsuzluklara yaptırım uygulamayan bakanlıklar ve yetkili kurumlardır. Belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için kendi iradesi dışında dünyaya gelen hayvanlar aç sefil yaşam mücadelesi verirken, vatandaşların şikayetiyle toplanan hayvanlar kırsala ormana ve başka şehirlere atıldı hayvanlar atıldıkları yerlerde hızla üremeye devam ettiler. Ve yine bu belediyeler hayvanların üremesini engellemek yerine doğanları öldürdüler, çöplüklere, dağlara atmaya devam ettiler' şeklinde devam etti.

Kusadasican Dostlari Icin Meydanlara Indi 486767 63Ed949107Ae82521C4C33Ffefbdb9C5

ÖLDÜRMEK ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Biz devletimizin bakımevi kurmayıp kısırlaştırma yapmayan belediyeler için yaptırım getirmesini beklerken, bazı bürokratlar ve siyasilerce masum köpeklerin öldürülmesini yasaya koymak için kanlı tuzaklar hazırlamaktadır. Oysa öldürmek çözüm değil; sokağın gerçeklerinden haberi olmayan siyasilerin üremeye, üretime satışa ticarete açık olan kapıyı kapamayıp hayvanların yararına olan 6. Maddeyi kaldırmaları durumunda daha da çıkmaza sokmaktadır. En uysal havyanı bile saldırgan adı altında toplayıp ölüm fermanını verebilecekler bunun önündeki engelleri yasayla açacaklar. Kuduz riski bulaşıcı hastalık gibi uydurmaları yasaya uygun şekilde raporlayıp katliama devam edilecekler.

Ekososyal İşletme Kooperatifi ilk toplantısı Kuşadası'nda gerçekleştirdi Ekososyal İşletme Kooperatifi ilk toplantısı Kuşadası'nda gerçekleştirdi

Kusadasican Dostlari Icin Meydanlara Indi 486767 Ce68C8Bb190B20608B9C004B231F8298-1

Muhabir: AYLİN ESER