Daha önce SMA hastası Çağla Deniz Tunç ve Teoman Çiftçi’nin sağlığına kavuşması için başlatılan dayanışma kampanyalarına destek olan Kuşadası halkı, bu kez 5,5 yaşındaki serebral palsi hastası Ekinsu Bolat için seferber oldu. Ekinsu’nun hareket kabiliyetini artırmak için ihtiyaç duyulan 1 milyon 511 bin 182 lira değerindeki yürüme robotuna kavuşabilmesi amacıyla Aydın Valiliği onaylı yardım kampanyası başlatıldı.

Kusadasi Minik Ekin Su Icin Tek Yurek Oldu 705451 9D3F60

EKİN SU İÇİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Kuşadası'nda yaşayan Fulya Hasarıcı Bolat ve Erkan Bolat çiftinin 5,5 yaşındaki kızları Ekinsu, henüz 3,5 aylıkken Serebral Palsi teşhisi konuldu. Serebral Palsi'nin yanı sıra Mikrosefali ve Epilepsi ile de mücadele eden minik Ekinsu; başını ve gövdesini dik tutmakta zorlanıyor, konuşma ile el koordinasyonu gibi temel becerilerini geliştirmekten zorluk yaşıyor.

Hasatalığına bağlı olarak, katı gıdaları tüketemediği için sıvı beslenme düzenine bağımlı olan ve gözlerindeki yüzde 50 oranındaki astigmat nedeniyle görme güçlüğü de yaşayan Ekinsu'nun tedavi süreci oldukça zorlu ve maliyetli bir seyir izliyor. Kızlarının sağlığına kavuşabilmesi adına ellerindeki tüm imkanları seferber eden aile, sahip oldukları herşeyi satarak, bütün birikimlerini kızlarının sağlık masraflarına harcadı. Anne Fulya Hasarıcı Bolat, kızının bakımıyla ilgilenebilmek için çalışma hayatına ara verirken, ailenin geçimini baba Erkan Bolat tek başına üstleniyor.

Kuşadası'nın efsane başkanından üzücü haber
Kuşadası'nın efsane başkanından üzücü haber
İçeriği Görüntüle

YÜRÜME ROBOTU İÇİN VALİLİK ONAYLI KAMPANYA BAŞLATILDI

Minik Ekinsu'nun, hareket kabiliyetini artırabilmek ve baş-gövde kontrolünü sağlayarak ayakta durabilmesini temin etmek adına umut bağladığı en önemli araç olan yürüme robotuna kavuşabilmesi için Ağustos ayında Valilk onaylı yardım kampanyası başlatıldı. 1 milyon 511 bin 182 TL değerindeki kritik cihaz için bugüne kadar 915 bin TL toplandı. Ekinsu, hedeflenen cihaza ulaşmak ve ardından yurt dışındaki kök hücre tedavisi seçeneklerini değerlendirebilmek için duyarlı vatandaşların desteğine ihtiyaç duyuyor.

​''KIZIMIN AYAĞA KALKACAĞI HAYALİ İLE YAŞIYORUM'' ​

Maddi ve manevi olarak oldukça zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten anne Fulya Hasarıcı Bolat, evladı Ekinsu'nun bir gün kendi ayakları üzerinde durabileceği günün hayaliyle yaşadıklarını ifade ederek;''Kızımız Serebral Palsi'nin yanı sıra Mikrosefali ve Epilepsi ile mücadele ediyor. Evladımızın sağlığına kavuşabilmesi için elimizden geleni yaptık ancak gücümüz yetmedi. Kuşadası'nda, Valilik onaylı yardım kampanyası başlattık. Duyarlı vatandaşların desteği, düzenlediğimiz kermes ve benzer etkinliklerle Ekinsu'ya ilk etapta tedavisi için büyük önem taşıyan İnnowalk Small cihazını almamız gerekiyor ve ardından kök hücre tedavisi için kampanya devam edecek. Cihazımızın değeri 1 milyon 511 bin 182 TL ve şuana kadar 915 bin TL toplandı. Ekin Su'nun sizlere gerçekten çok fazla ihtiyacı var. Lütfen kızımızın elinden tutun ve ona sağlıklı bir hayata sahip olması için destek olun.''sözlerine yer verdi.

EKİNSU VALİLİK ONAYLI KAMPANYA HESAP BİLGİLERİ

​Alıcı: FULYA HASARICI BOLAT I

BAN: TR17 0001 5001 5800 7391 7991 79

Açıklama: EKİNSU BOLAT INNOWALK SMALL CİHAZI YARDIM KAMPANYASI

Aydın Valiliği İzin No: 09-2026-5085

Muhabir: AYLİN ESER