Yaşanan olayın akabinde, Nebahat Yükçü'nün cenazesini evinden almaya gelen ambulans ve cenaze araçlarının, Tepe Mahallesi'nde, Yükçü'ye ait evin bulunduğu sokağa girememesi konusu gündeme getirilerek, Tepe Mahallesi'nin bugün geldiği noktaya işaret edildi.

'İLÇEMİZDE YOKSULLUĞUN EN FAZLA GÖRÜLDÜĞÜ YERLERDEN BİR TANESİ TEPE MAHALLESİ'DİR'

Olağan belediye meclis toplantısı kapsamında konuşan, İYİ Parti Kuşadası ilçe basın sözcüsü Hasan Göçmen, 'İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Yükçü'nün kızı Nebahat Yükçü ne yazı ki cinayete kurban gitti' diyerek başladığı sözlerine, 'Kadın cinayetleri ve kadına şiddet olayları ne yazık ki son yıllarda gitgide artarak devam ediyor. Bu durum ne yazık ki ilçemizde de yaşanıyor. Bunun sebeplerin bakacak olursak yoksulluk ve eğitim, cehalet geliyor. Bir de yaşadığı mahalle ve fiziki ortamlar da etkiliyor. İlçemizde, yoksulluğun en fazla görüldüğü yerlerden bir tanesi Tepe Mahallesi. Uzun zamandır Kuşadası'nda yaşayan biri olarak söylüyorum ki Tepe Mahallesi'nde birkaç tane ev boyamanın dışında altyapı ile ilgili, oranın sokaklarını yollarının düzenlenmesiyle ilgili ne yazık ki bir adım atılmadı. Önceki dönem belediye başkanlıkları döneminde de bu çalışmalar yapılmadı. Zaman içerisinde, Tepe Mahallesi'nin kimliği değişti. Orada yaşayan Roman vatandaşları konunun dışında tutarak duruma bakıyorum. Mahallede yaşayan yoksul insanlar dışardaki yaşamı da görüyorlar. Bir an önce bu dışarda gördükleri yaşamlara dahil olabilmek için ki eğer eğitimsizlik te varsa gayrimeşru yollara kolayca sapabiliyor. Gayrimeşru işleri yapan insanlar bu durumda olan insanları çok kolay kullanabiliyor. Dolayısı ile o belgeler yaşayan insanlar zamanla madde kullanımın da başlayabiliyor. Madde kullanımının etkisiyle de istenmeyen olaylar yaşanabiliyor' dedi.

Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı Nazilli’de ikinci OSB için mücadele! Hayat kurtaracak proje “sit alanı” engeline takılmıştı

Kusadasi Iyi Parti Kanadi Nebahat Yukcuyu Meclise Tasidi 501093 E0F10Bf569270Ac47Fa2C47Cdcaea041

'TEPE MAHALLESİ'NİN SOKAKLARINA HİÇBİR ARAÇ GİREMİYOR'

Nebahat Yükçü olayında, ambulans ve cenaze araçlarının cenazeyi almak ve müdahale etmek için sokağa giremediğini gördük. İnsanlar, cenazeyi elle taşıyarak yetkililere ve araçlara ulaştırmak zorunda kaldı. Sadece belediye olarak değil kaymakamlık, merkezi hükümet e seslenmek istiyorum. Çünkü, yoksulluğun sebebi ekonomi ve cehaletin sebebi de eğitimdir. Eğitim ve ekonomiden sorumlu olan merkezi hükümettir ama fiziki şartlardan sorumlu olan da Kuşadası Belediyesi'dir. Biz, tüm siyasi partiler, belediye, meclis üyeleri ve halk olarak Tepe Mahallesi'ne el atıp orayı toparlamam gerekiyor. İnsanlar çocuklarını okula gönderiyor ve çocuklar o yolu bildikleri için eve gitmek istemiyorlar. Dolayısıyla sokaklarda gezmek zorunda kalıyorlar. Yol olmayınca o mahalleye minibüs gitmiyor, araç gidemiyor. İYİ Parti olarak sizden istihramımız, zenginlerin mahallesine değil de Tepe Mahallesi'ne öncelik vererek gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz' dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İYİ Parti Kuşadası Basın sözcüsü Hasan Göçmen'in konuşmasının akabinde, kendisinin sözlerine cevap vererek, 'Kuşadası'nda, 23 mahallenin 18 tanesine girmiş bir belediye yönetimi olarak, konuştuğunuz cümlelere siz bile inanmadınız. İki Çeşmelik Mahallesi'ni, Yavansu'yu, Eski Türkmen'i unuttunuz. Tepe Sokağın mahallesi, Hacıfeyzullah Camikebir Mahallesi'nin, Dağ Mahallesi'nin tamamının yapıldığını unuttunuz. Bizim yönetim tarzımızda garibanları ayıralım da zenginlere yapalım diye bir şey yok. Sadece bir tek mahallede çalışmış olsak haklısınız ama söylediğim mahalleleri ya gezmediniz ya da siyaseten söylemek istemediniz' dedi.

Kusadasi Iyi Parti Kanadi Nebahat Yukcuyu Meclise Tasidi 501093 90F6Ba45Db18B27Bfe94C6605Ed81280

'TEPE MAHALLESİ'NDE BU OLAYLARIN YAŞANMASININ SEBEBİ BEN DEĞİLİM'

Tepe Sokağa ambulansın girememesinin sebebinin yolun dar olmasından kaynaklandığını belirten Başkan Günel, 'O mahallede gecekonduya ben izin vermedim, ben göz yummadım. O mahallede bu durumların yaşanmasının sorumlusu ben değilim. Orada gece kondu kanunu uygulaması var. Orada hazine arazisine yapılan kaçak binalar var ve bu 60 yıllık bir sorun. O mahalleden üç belediye başkanı çıkmış olmasına rağmen o mahallenin tek bir sokağına bir tane taş koymadılar. O mahallede bir tek ben çalışma yaptım. Tepe Sokak'ta ki sosyolojik tespiti yapacak değilim burada, bunun başka nedenleri de var ve burada açmak doğru olmaz. Oranın çok ciddi bir kentsel dönüşme ihtiyacı var. O kentsel dönüşüm orada gerçekleşmediği sürece ben yolları yapsam bile ambulans oraya giremeyecek. Oradaki sorun çok daha büyük bir sorun. Bir ayağında devlet, bir ayağında büyükşehir var ve bir ayağında da Kuşadası Belediyesi var. Bu konunun da takipçisi. Kentsel dönüşüm konusunda yapmakta olduğumuz çalışmaların birinci ayağında o bölge de var' dedi.
 

Muhabir: AYLİN ESER