Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti... Nazilli’deki alt geçidin çilesi bitmiyor! Esnafın ve vatandaşın canına tak etti...

Kuşadası, Sokak Hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 Maddelik, Hayvanların Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini protesto etmek amacıyla sokaklara döküldü. Kuşadası Kent Konseyi’nin düzenlediği eylem etkinliğine, Kuşadası’nda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile yerli ve yabancı vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde yasayı protesto ettikleri mesajların yazılı olduğu dövizler ile uzun süre slogan atarak meclisten çıkan kararı protesto etti. Basın açıklamasının ardından kısa süreli oturma eylemi yapan kalabalıkta, eyleme can dostlarını da yanlarına alarak alana gelen çoğu vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlerden kaçmadı.

Kusadasi Haykirdi Olduren Degil Yasatan Yasa Istiyoruz 491350 661F25D67Ad84Ed093A0240Bc39E8716

SOKAK CANLARININ TOPLU HALDE ÖLDÜRÜLMESİNİN YOLU AÇILMIŞTIR

Düzenlenen basın açıklaması etkinliğinde konuşan Kuşadası Kent Konseyi Can Dostlar Meclisi Başkan Yardımcısı Neslihan Abacı, sokak hayvanlarının öldürülmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, ‘Bildiğiniz gibi 30 Temmuz sabah saat 03:53 itibariyle kanlı bir yasa tasarısı kabul edilerek, köpeklerin toplu halde öldürülmelerinin yolu açılmış oldu’sözleri ile başladığı konuşmasına, ‘Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, 1910 Hayırsız Ada katliamından bu yana, Türk belediyecilik geleneği, sokak hayvanlarını öldürerek nüfuslarının kontrol edilmesi üzerine oturtulmuş, ancak ısrarla uygulanan bu yöntem nüfusun kontrolünde kalıcı bir etki sağlamamıştır. Basit bir bilimsel gerçeklik olan, sokaktaki hayvan sayısının azaltılmasının, sokakta kalan kısırlaşmamış hayvanların üreme hızını arttırması ısrarla göz ardı edilmekte, 114 yıldır sokak hayvanları bir doğma-katledilme döngüsü içinde tutulmasına rağmen popülasyon kontrol edilememektedir. Şunu net biçimde ifade edebilirim ki, maalesef bu yasa, bu döngünün aynı şekilde devam etmesine neden olacak, milyonlarca hayvanın katledilmesi, popülasyonu kalıcı biçimde sınırlandırmakta yine yetersiz kalacaktır’ dedi.

Kusadasi Haykirdi Olduren Degil Yasatan Yasa Istiyoruz 491350 2877Ed593Cf601984757F2904Cdc6D5E

CUMHURBAŞKANIMIZA VE TÜM KURUMLARIMIZA SESLENİYORUZ

‘Bu toprakların şanlı tarihine kara leke süremeyin’ sözleri ile konuşmasına devam eden Abacı, ‘Bu yanlıştan dönülmesi için cumhurbaşkanımıza ve tüm kurumlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Bizim kültürel kodlarımıza, inancımıza, imanımıza aykırı bu yasayı lütfen onaylamayın, uygulamaya sokmayın. Bu ülkenin cefakar insanları her türlü zorluğa katlanır ama yürekleri, canı kadar sevdiği sokak canlarının katledilmesine razı gelmez. Bu ülke, resmi kurumları, veteriner meslek odaları, hayvan hakları örgütleri, gönüllüleri ve halkıyla birlikte bu sorunu el ele vererek, şanlı tarihimize ve kültürümüze yakışır bir biçimde çözebilir. Bu soylu topraklar bütün dünyanın vicdanıdır. Bu toprakların şanlı tarihine ikinci bir kara leke sürmeyin ve bu topraklara kaldıramayacağı ağır veballer yüklemeyin’ dedi.

Kusadasi Haykirdi Olduren Degil Yasatan Yasa Istiyoruz 491350 06F9A0B45E75Aa6Dac2Bcd22Ef535C49

YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİNDE BULUNACAĞIZ

Konu hakkında açıklamada bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Kadın Kolları Başkanı ve İnsan Hakları ve Doğadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nilgün Yeşilçimen, ‘En kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağız’ diyerek, Sokak Hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 Maddelik" Hayvanlan Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi" 30 Temmuz sabahının ilk saatlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Partimizin, diğer muhalefet partilerinin ve Halkımızın büyük çoğunluğunun itirazlarına rağmen, maalesef AKP ve MHP 'nin oylarıyla kabul edilmiştir. Genel Başkanımız Özgür Özel'in de açıklamasında belirttiği üzere; Anayasaya açıkça aykırı, yaşam hakkını savunmayan bu Kanunu, Halk Sağlığı ve Toplum Sağlığı açısından değerlendirip, Anayasa Mahkemesine götürecek, en kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağız. Milletvekillerimizin üstün gayreti ve kararlılığı olmasaydı bu yasa tamamen; ÖTENAZİ olarak çıkacaktı. Halkın ve muhalefetin baskısıyla bu konuda geri adımlar da atıldı’ dedi.

Kusadasi Haykirdi Olduren Degil Yasatan Yasa Istiyoruz 491350 09B162E907D5D145Cdcc4E31F85Accf6

Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver’de, yaptığı açıklamada,yasanın sokak hayvanlarını yaşatmaktan çok öldürmeye yönelik olduğunu belirterek, ‘Biz bu yasayı kesinlikle kabul etmiyoruz.Sokak hayvanlarındaki artışı bizler de kabul ediyoruz ancak bu popülasyon öldürmekle asla önleyemeyiz.Aşılatma ve kısırlaştırma yöntemleri ile çözüme ulaştırabiliriz. Can dostlarımızı yalnız bırakmayacağız’ dedi.

Kusadasi Haykirdi Olduren Degil Yasatan Yasa Istiyoruz 491350 568F41B188269E0Dccfacec3Ddb38019

Muhabir: AYLİN ESER