Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatında düzenlenen basın toplantısına CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve ilçe yönetimi katılım gösterdi. Gürbilek, Diyarbakır'da, kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran cinayetne değinerek, 'Bugün, Narinimiz dışında tüm çocuklar okula başladı. Ülkemizde son 20 yıldan bu yana çocuk ve kadın cinayetlerinin arttığını görüyoruz. 22 yıldır iktidardan olan AK Parti hükümetinin erkek egemen topluma doğru yönelme anlayışının bir sonucudur. İnşallah bu son olur ve bir daha kadın ve çocuk cinayetleri yaşamayız'dedi.

Basın toplantısı kapsamında bir konuşma gerçekleştiren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı' diyerek başladığı konuşmasına, 'Ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir'şeklinde devam etti.

Kuşadası Güngörmüşler meclisinden istifa sesleri yükseldi Kuşadası Güngörmüşler meclisinden istifa sesleri yükseldi

Kusadasi Chp Yeni Egitim Donemini Degerlendirdi 502143 8D587Eb103E92F00073D94D9504Bcbe4

'22 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINDA EĞİTİM BİLEREK SİYASALLAŞTIRILDI'

'Eğitim, iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir. Bu süreçte, var olan sorunlar çözülmek yerine, yenileri eklenmiştir. 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değişmiş, Bakanların ortalama ömrü iki buçuk yıl olmuştur. Her gelen bakan bir önceki sistemi eleştirmiş, yerle bir etmiş ve kendi ortaya attığı fikirleri apar topar uygulamaya koymuştur. 9 bakan toplamda irili ufaklı 18 sistem değişikliği yapmış, lise ve üniversite sınavları defalarca değiştirilmiştir. Hiçbir değişiklik etkisini değerlendirmeye yetecek kadar bile uygulamada kalamamıştır. Çocuklarımızın geleceği AKP’nin ve bakanlarının elinde oyuncak edilmiştir.

'ONAYLANAN MODELE KARŞI YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İÇİN DANIŞTAYA DAVA AÇTIK'

Türkiye Yüzyılı Maar,f Modeli kapsamında, idari işlemin iptali için gerekli yasal işlemlere başlatıldığını anlatan Gürbilek, 'Bu yıl okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir eğitim programı olmaktan öte iktidarın çağdışı eğitim manifestosu olma niteliğini taşıyan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile döneme başlıyorlar. İhtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci katılımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan, tüm uzmanların karşı çıkmasına rağmen onaylanan bu modele karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştayda dava açtık. Öğrencilerimizinve öğretmenlerimizin vakti ve emeği AKP’nin siyasi hırsları nedeniyle daha fazla ziyan edilmeden bir an önce eski programlara dönülmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz'dedi.

Kusadasi Chp Yeni Egitim Donemini Degerlendirdi 502143 0162144726938122A0B3C5F737C641B0

'AMAÇ ÖĞRETMENLERİMİZİN DİPLOMALARINI ÇALMAKTIR'

Amacın, öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek, öğretmenlerin ve eğitim bileşenlerinin haklarını tanımlamak olmadığını belirten Gürbilek, 'Öğretmenlerimiz bir yandan AKP iktidarının eğitimde yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışırken, bir yandan da kendi haklarına yapılan bir saldırıyla karşı karşıyadır. ÖğretmenlikMesleği Kanunu Teklifi geçtiğimiz dönem meclise sunulmuş, partimizin milletvekillerinin gösterdiğibaşarılı muhalefet sonucunda görüşmeler Ekim ayına ertelenmiştir. Teklif öğretmenlik mesleğini düzenleyecek nitelikte değildir; yalnızca atama bekleyen öğretmenleri elemek için hazırlanmıştır. Öğretmenlerin hakları tanımlanmamış, diğer eğitim çalışanlarıyla ilgili bir düzenleme yapılmamış, özel sektörde çalışan öğretmenlere yer verilmemiş, basamaklandırma sistemine çözüm sunulmamıştır. Amaç öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltmek, öğretmenlerimizin ve eğitim bileşenlerinin haklarını tanımlamak değil; öğretmenlerin diplomasını çalmaktır' dedi.

Muhabir: AYLİN ESER