Mutfaklarda kışın kullanılacak gıdalar için hazırlıkların yavaş yavaş başlaması, gözleri pazar tezgahlarına çevirdi. Enflasyondaki yükseliş ve artan hava sıcaklıkları, yemeklerin olmazsa olmazı domatesin fiyatında da büyük artışa neden oldu. Geçtiğimiz yıl kasa kasa alınarak sezon boyunca evlerde sos ve salça yapılarak kavanozları dolduran domates, gübre ve mazot artışlarından sonra gelen zamlarla zor günler geçirirken bir zorluğu da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ile yaşadı. Durum böyle olunca, esnaf pazarda vatandaş ise mutfakta dertli kaldı.

Kusadasi Bu Kisi Salcasiz Gecirebilir 488079 73069F4924Dcdc8815Bc130C1Ad658F0

Nazilli'de gaziler günü törenle kutlandı Nazilli'de gaziler günü törenle kutlandı

KIŞI SALÇASIZ GEÇİREBİLİRİZ

Kuşadası'nda, Cuma günleri kurulan gıda pazarında pazar esnafı olarak stant kuran Refik Aydınlı, domates konusunda vatandaşı çok zor günlerin beklediğini belirterek, 'Bu sezon hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üzerinde seyrediyor. Domates tarlada yanıyor. Sıcaklar bu şekilde devam ederse domatesin fiyatı tezgahta artacak. Geçen sene kasa kasa sıralardık salçalık domates kasalarını ama bu sene sıcak domatesi evinde vurdu. Vatandaş kışlık hazırlıklara başladı ama bu sene evlerde kilolarca sos ve salça yapılamayabilir. Zaten gübre, mazot ve diğer maliyetlerle savaşıyoruz bir de aşırı sıcaklar hem bizi hem de vatandaşı zor durumda bıraktı'dedi.

Kusadasi Bu Kisi Salcasiz Gecirebilir 488079 676F60189538729F78A02D9E561036Ab

EMEKLİ FİYATLAR DÜŞÜNCEYE KADAR EVDEN ÇIKMASIN

Cuma pazarına her zamanki gıda alışverişi için geldiğini anlatan emekli vatandaş Suzan Ceyhan ise ' Pazar için cebime her hafta ayrı miktarda para koyuyorum,her hafta cebimde ki pazar parası artıyor. Emekliyim ve yetişemiyorum. Kışlık sos ve salça yapma umudu ile domates almak için pazara geldim ancak domates 10 lira ve kapya biber 45-50 arası fiyatlarda satılıyor. Esnaf haftaya domates fiyatları artabilir diyor.Onlar da haklı. Esnaf ta zamlar karşısında mücadele veriyor. Emekli vatandaşlar fiyatlar düşünceye kadar evden çıkmasın zaten yetişemiyoruz hiç bir şeye' dedi.

Kusadasi Bu Kisi Salcasiz Gecirebilir 488079 Cb94Ddec329B025Fd0A15B09C6Cc153A

Muhabir: AYLİN ESER