Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 8. Olağan İlçe Kongresi, Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ve Ankara Millet Vekili Ömer İleri, Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 27. Dönem Muğla Millet Vekili, MKYK Üyesi ve İl Koordinatörü Yelda Erol Gökcan, MKYK üyesi Umut Tuncer, Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş'ın yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katılım gösterdi.

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 3D72D5645E7680F4Efc2E5Fa5909D447
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan AK Parti 8.'ci Olağan İlçe Kongresi'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Fatih Sarıgöz, sözlerine, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde meydana gelen olaydan ötürü üzüntüsünü dile getirerek başladı. Sarıgöz, sözlerine, 'Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Hainlere inat daha fazla çalışacağız ve üreteceğiz' şeklinde devam etti. Bugünün hem kendisi hem de partisi açısından çok özel bir gün olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Başkan Sarıgöz, '5 yıl Gençlik kolları başkanlığı, 5 yıl ilçe başkan yardımcılığı,5 yıl belediye meclis üyeliği, 15 aydır da ilçe başkanlığı yaptığım partimizde genel merkezin tespitleriyle bir dönem daha ilçe başkanlığı görevine layık görülmenin onurun yaşıyorum. 23 Ağustos 2023 tarihinde genel merkezimiz tarafından mazbatamızı alır almaz çalışmalarımıza başladık. Kuşadası'nda toplumun her kesimine hitap eden pırıl pırıl bir ekip kurarak ilçe yönetimimiz oluşturduk. Partimizde önceki dönem görev yapmış değerli büyüklerimizle genç kardeşlerimizi bir araya getirdiğimiz yönetimimiz gerek parti tabanında gerek Kuşadası kamuoyunda büyük beğeni topladı. Mart 2024 seçimleri ülke genelinde mesajlar içeren bir seçim oldu. Biz de ilçemizde bu mesajlardan nasibim aldık. Bu sürecin ve Mart 2024 seçimlerinin özeleştirisini ve iç muhasebesini kendi içimizde yaparak rapor ve fikirlerimizi, önümüzdeki seçimler için takip edeceğimiz yol haritamızı genel merkezimize ilettik' dedi.

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 8F1130501973A5B4426Aeca086727Fc1

'KUŞADAMIZA HAKETTİĞİ HİZMETİ BİZ GETİRECEĞİZ'

'Kuşadamız, maalesef son 4 dönemdir Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerle hizmetsizliğin kalesi halini aldı' sözleriyle konuşmasına devam eden Sarıgöz, ayrıca,' Belediye üst yönetimi için vur patlasın, çal oynasın bir lale devri yaşanmaktadır.Güzel ilçe akmayan suların, toplanmayan çöplerin, kokan kanalizasyon, bozuk yolların mahkûmu olmuş durumda. Trolleriyle sosyal medyada pembe tablolar çizsseler de bugün sokağa çıktığımız zaman bu gerçekler ile karşı karşıya kalmaktayız. Bir önceki belediyeyi eleştirip, biz Büyükşehir ile kavgalı olmayacağız, Kuşadası'na birlikte hizmet edeceğiz sözlerini seçim kampanyasında kullananlar ve kampanyayı yürütenler bugün Büyükşehir ile küstüler. Maalesef yine olan Kuşadası halkına oldu. Kuşadası halkına söylemek istediğim şudur ki, yeni dönemde gerek Cumhur ittifakı meclis grubumuzla mecliste gerekse ben ve teşkilatım, Kuşadası kamuoyu ve devlet nezdinde Kuşadası'nın kaynaklarını kendi menfaatleri için kullanmalarına, ilçemizi hizmetsizliğe mahkum etmelerine karşı mücadelemizde dik duruşumuzla ve sağlam irademizle ortaya koymaya devam edeceğiz. Birlikte vereceğimiz bu mücadele ile bu rantiyecilere önce dur diyecek ve önümüzdeki seçimlerde de onları sandığa gömecek ve Kuşadamıza hakettiği hizmeti biz getireceğiz'dedi.

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 B013Ab2B38523C575E164C11147Bf4Df

'İNŞALLAH 22 YIL DAHA TÜRKİYE'YE ESERLER BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kongrede söz alan, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ise, kongrelerin yenilenme anlamda bir fırsat olduğunu belirterek, 'Bugün gerçekleştireceğimiz kongre ile ileride Kuşadası ilçemiz için belirlenen hedefler doğrultusunda güzel çalışmalar yapacak, yeni ve dinamik ekibi hep birlikte oluşturacağız. Ben bugün ana kademeden diğer bütün kademede görev almış, partimize hizmet etmiş tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün 12. İlçemizin kongresini yapıyoruz. İnşallah 11 Kasım’da Didim ilçesiyle beraber kongre sürecimizi tamamlamış olacağız. 8. Olağan İlçe Kongre’mizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 22 yıllık iktidar süresinde o kadar büyük hizmetler yaptık ki tüm Türkiye için çok büyük hizmetler ortaya koyduk. Partililerimiz ortaya konan bunca eserden sonra özgüvenli hareket etmeli ve inşallah bir 22 yıl daha ülkemize eserler kazandırmaya da devam edeceğiz 'dedi.

CHP’li Karakoz: 'Pamuk, desteklemeyle 35 liraya çıkarılmalı' CHP’li Karakoz: 'Pamuk, desteklemeyle 35 liraya çıkarılmalı'

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 74B3Eeadfa3547E495Ad69Aacdc10117

'CHP'NİN GÜNDEMİNDE LİDER KRİZİ VAR'

Seçimden sonra özellikle büyüyen bir lider krizi Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) baş gösterdi. Özgür Özel'mi lider, gizli lider Ekrem İmamoğlu'mu. İçlerinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş'mı aday olacak diye büyüyen bir kriz içerisindeler. AK Parti'nın gündeminde, bizim yolumuz ve amacımız bir ve liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yolumuz, Türkiye Yüzyılı ve hedefimiz Kuşadası'na, Aydın'a ve Türkiye'ye hep birlikte hizmet etmektir'dedi.

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 60C7Dfd8Dd0E5D838F71Ab7034278341

'8. OLAĞAN KONGRE SÜRECİMİZ HİZMETLERİMİZE BASAMAK OLACAKTIR'

Kongre kapsamında söz alan, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen ise, zor bir süreçten geçildiğini anlatarak, 'Türkiye Yüzyılı’nın hemen başında gerçekleştirdiğimiz bu 8. Olağan Kongre sürecimiz, önümüzdeki yıllarda yapacağımız hizmetlere bir basamak olacak. Önce milletimiz, ülkemiz, devletimiz, önce Aydın, önce Kuşadası diye önceleyerek çalışacağız. Bu şekilde çalışarak büyük ve güçlü Türkiye'yi kurarız. İnanıyorum ki bugün burada oluşacak yönetim kurulumuz da bu inançla çalışacaktır. İlçe başkanımız Fatih Sarıgöz başkanım, Kuşadası’nda inanıyorum ki farklı bir sinerjiyle, farklı bir enerjiyle önümüzdeki seçimlere teşkilatımızı hazırlayacaktır 'dedi.

Kusadasi Ak Parti Baskan Fatih Sarigozle Yola Devam Dedi 515154 Db3843E604B6Bd9C32A7Af8158Bbc4Ab

'SİYASETTE DAVA ÖNEMLİDİR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Ankara Milletvekili Ömer İleri ise TUSAŞ'ta meydana gelen saldırı olayı karşısında üzüntülerini dile getirerek başladığı konuşmasında olayın tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü belirtti. Sözlerine devam eden İleri, 'Geçmiş dönemlerde davamız uğruna yanımızda olan ve ilçemize destek veren başkanlarımızın yanı sıra bugün yeni yönetimimizi ve başkanımızı gönülden kutluyorum. Kongreler bir anlamda yenilenme ve bir anlamda da bayrak teslim etme günleridir ama bunun ötesinde kongreler bizlerin bir araya geldiği, davamızın ne olduğunu, nereden başlayıp nereye geldiğimizi ve yolumuzun hangi istikamette olduğunu birbirimize hatırlattığımız özel günler diye düşünüyorum. Siyasette dava önemli bir şeydir. Siyasette amaç ve hedef ancak net bir dava olduğu zaman kesin bir şekilde ortaya çıkar. Bizim davamız ve hedefimiz bu topraklarda doğan evlatlarımızın kendi kimliklerine ile bir dert yaşamadan, hiç bir gücün mandasına girmeden yine ve tekrar büyük Türkiye'yi kurabileceklerinin bilincinde olmalarıdır' dedi.

Muhabir: AYLİN ESER