Kuşadası Liberty Otel’de gerçekleştirilen, 'UGTAK 2024 - 8. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’ne ADÜ Kuşadası Meslek Yüksekokulu Müdürü Pınar Altıok Gürel, ADÜ Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nurcan Yılmaz, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin, Öğr. Gr. Dr. Betül Yeşiltepe Erkayıran, Doç. Dr. Aziz Bostan, Dr. Öğr. Gör. Erhan Coşkun, Öğr. Gör. Dr. Yeter Çan Domruk, Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin katılım gösterdi.
BİLİMSEL DEĞERLENDİRMELER YAPILDI
Öğr. Gr. Dr. Betül Yeşiltepe Erkayıran'ın, 'Aydın iline özgü coğrafi işaretli gastronomik ürünlerin, otellerin menülerinde yer alma durumunun incelenmesi: Kuşadası örneği' ile Doç. Dr. Aziz Bostan, Dr. Öğr. Gör. Erhan Coşkun, Öğr. Gör. Dr. Yeter Çan Domruk, Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin ve Öğr. Gr. Dr. Betül Yeşiltepe Erkayıran'ın ortaklaşa hazırladıkları, 'Gastronomi turizmi potansiyeli kapsamında Kuşadası'nın yöresel yemekleri üzerine bir araştırma' başlıklı çalışmaları kongrenin ana başlıklı konularını oluşturdu. Bildiri sunumunun Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin tarafından yapıldığı oturum, soru-cevap ve bilimsel değerlendirmelerin ardından, katılım belgelerinin sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.