Aydın’da çeşitli ziyaretlerde bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ilk olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışına katıldı. Akademik yılı açılışında öğrencilere ilk dersi veren Kurtulmuş, üniversitedeki program sonrası Aydın Valiliği’ni ziyaret etti. Kurtulmuş, daha sonra Aydın Ticaret Odası’nda düzenlenen programda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. 

“ADALET TECELLİ ETSEYDİ ZİNDANDA ÇÜREYECEKTİ”

Konuşmasına terörist başı Fetullah Gülen’in ölümüyle başlayan Kurtulmuş, “Türkiye’ye ağır bedeller ödettirmiş, manevi ve maddi manada bu milletin geniş kitlelerini yıllardır sömürmüş, devletin içerisine böyle zehirli bir sarmaşık gibi sararak sirayet etmiş ve en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde 252 masum vatandaşımızın şahadetine vesile olan bir kalkışmayla devleti yabancılara teslim etmek için harekete geçmiş olan, kirli bir örgütün, sözde kirli lideri bugün öldüğü haberini aldık. FETÖ elebaşı kendisini koruyan, kendisini kullanan maşa gibi bu millete karşı kullanan, bir hançer gibi arkamızdan saplayan ellere teslim olmuş ve oralarda hayattan kopmuştur. İsterdik ki bu memlekete gelsin, getirilsin. Defalarca dosyası verilmesine rağmen kendisini kollayan, koruyanlar bir istihbarat örgütü gibi kullananlar tabi ki böyle bir maşayı vermek istemediler. Ve orada gitti. İsterdik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türkiye yargı sistemi önünde versin ve ömür boyu hapislerde çürüsün. Bu dünyada belki adaletten kaçtı, öyle inanıyoruz ki öte tarafta bu kadar ağır suçların karşısında ilahi adaletten kaçması mümkün değil. Bu dünyada adalet tecelli etsiydi ömür boyu zindanda kalacaktı. Öbür tarafta ise sonsuza kadar ateşler içerisinde azaplar içerisinde kalacaktır ve yaptıklarının hiç birisinden duyacağı pişmanlığının faydası olmayacaktır” dedi. 

AK Parti Karacasu'da Altınöz dönemi başladı AK Parti Karacasu'da Altınöz dönemi başladı

“FETÖ BENZERİ TÜM ÖRGÜTLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

FETÖ terörist başının ölmüş olmasına rağmen bu kirli yapının kalıntılarıyla mücadelenin süreceğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: “Bizim meselemiz, sadece bir terör örgütü ve o terör örgütünün başındaki şahsiyetle ilgili değildir. Bizim meselemiz ülkemizin birliğine beraberliğine karşı çok terör örgütlerin kullanıldı şimdiye kadar. Çok teröristler kullanıldı. Bunların hepsine karşı uyanık olma, hepsine karşı milletimizi, devletimizi korumak ve bunlara karşı mücadele etmektir. Bu FETÖ örgütü lideri öldü gitti diye bakmayın. Öyle görünüyor ki, halen birçok yerde var olduğu tahmin edilen, karda yürüyüp ayak izini belli etmeyen çok sayıda insan olabilir. Bunlarla mücadele etmek sadece şahıslarla değil, bir zihniyet ile Türkiye düşmanlığıyla, vatan düşmanlığıyla, ülke düşmanlığıyla mücadele etmektir. Bu mücadeleyi Türk devleti sonuna kadar yapacak ve FETÖ benzeri tüm örgütlerin hakkından gelecektir. Bu vesileyle şu dersi de çıkarmamız gerekir. İnsanlara yapılacak en büyük kötülük onların dini inançları üzerinden istismar edilmesidir. Dini inançlar üzerinden istismar edildiği zaman sorgulanamaz bir alanın ortaya çıktığını çok acı bir tecrübeyle gördük. Şimdi bundan sonra hiç kimsenin bu Müslüman ülkenin Müslümanlık değerleri üzerinden herhangi bir şekilde onları istismar etmesine asla ve katha müsaade etmemiz gerekiyor. Aramızda başka dine mensup insanlar da var ancak halkımızın yüzde 90’ı Müslümandır. Böyle bir Müslüman mahallesinde hiç kimsenin Müslümanlık değerleri üzerinden tabiri caizse Salyangoz satmasına müsaade etmemiz lazım. Din istismarcılarına müsaade etmemeliyiz.”

“15 TEMMUZ’DE TERS YÜZ OLUP GİTTİLER”

15 Temmuz darbe girişiminin milletin dur demesiyle önlendiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Hepimizin vatanı, inancı, tarihi, kültürü birdir. Hepimiz aynı inancı mensup insanlarız. Bunları kimsenin kötü bir şekilde kullanmasına müsaade etmemek lazım. Bundan sonra FETÖ örgütünün kalıntılarıyla mücadeleye istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz. Şimdiye kadar gördük ki sonuna kadar arkalarında birileri destek oldu. Zaten arkalarında o destek olmasa 15 Temmuz’da ortaya çıkabilirler miydi? Onlar olduğu için buna yeltendiler. Milletin tankların önünde ya Allah diyerek yumruklarıyla göğüslerini siper ederek durmasıyla ters yüz olup gerisin geriye gittiler. Bu darbeci zihniyetin, milletin egemenliği yerine kendi egemenliklerini esas alan bu zihniyetlerin tamamını etkisiz hale getirip milletin egemenliğinden başkan hiçbir söz ve güç bırakmamak zorundayız. Hep beraber 85 milyon olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ve terör örgütlerinin hiçbirine, bölgemiz ateş çukuru haline gelmişken müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin birliğine beraberliğine hiçbir şekilde zedelemeyeceğiz” diye konuştu.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE