Gündem

“Koçarlı’nın çehresini değiştirdik”

“Koçarlı’nın çehresini değiştirdik”
Abone Ol

Aynı zamanda Koçarlı Ziraat Odası Başkanı olarak da belediyeyle birlikte ortaklaşa hayata geçirdikleri projelerle tarıma dönük kalkınmanın fitilini ateşleyecek hamlelere de imza attıklarını belirten Öztürk, Kasaplı Mahallesi’ndeki Akıllı Köy, Çakırbeyli’deki üretici pazarı ve ilçe merkezinde belediyenin işlettiği parklarla birlikte sosyoekonomik canlılığın daha da artmasına katkı sağladıklarını söyledi. 2018’deki vizyon projelerin yanı sıra hedeflerinden bahseden Öztürk, 2019’da gerçekleşecek olan Yerel Seçimler’de yeniden aday olduğunu belirtirken, “Seçim sürecinde ‘Koçarlı’nın çehresini değiştireceğiz’ dedik. İnsanlar da artık bunu görüyor ve ilçemizde artık yapılaşmayla birlikte yeni yatırımlar da gelmeye başladı” dedi. 
  “İLÇEMİZ MODERN HİZMET BİNASINA KAVUŞTU”
  Daha önceki belediye hizmet binasının bir kamu kuruluşu binası olduğunu hissettirmediğini belirten Öztürk, “Her zaman söylediğim bir şey var; Koçarlı insanı her zaman her şeyin en iyisini hak eder. Onun için bu hizmet binası vesilesiyle vatandaşın da belediyenin varlığını hissedip, kurumsal hizmetle Koçarlı’yı buluşturmak istedik. Büyükşehir Belediyesi ile yeni hizmet binası projesini paylaştık. Buranın arazisi bize aitti ve yapımını da Büyükşehir üstlendi. Bu işbirliği  sonucunda kullanımı bize tahsisli 7 milyon liraya mal olan modern bir hizmet binasını Koçarlı’ya kazandırdık. Yaşlı ya da engelli vatandaşlarımızın kurumumuzdaki her birime rahatlıkla ulaşabilmesi için asansörüyle birlikte, ulaşılabilir bir binayı tesis ettik. Bu insanımıza verdiğimiz bir değerin sonucuydu” diye konuştu.

“300 BİN METREKARELİK PARKE TAŞI DÖŞEDİK”

İçme sularıyla birlikte şu anda 52 mahallenin ikisi dışındaki tüm sorunları, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile beraber çözüme kavuşturduklarını belirten Öztürk, “Esentepe ve Gözkaya’da projelerimizi yaptık fakat suyu bulamadık. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu iki mahallemizde de sorunu çözdüğümüzde içme suyu sorunu tüm Koçarlı’da tarihe karışacak. Bunun yanında 3.5 yılda tüm ara sokaklarımızda toplamda 300 bin metrekarelik parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Yine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmamız neticesinde, mahallelerimizde geçiş hatlarındaki 12 metrelik yollarda da yaklaşık 250 bin metrekarelik parke taşı döşendi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne de bu vesileyle özellikle teşekkür ediyorum. Vatandaşımız artık, çamurun içinde değil, parke taşının üstünde yürüyor” dedi.

“MALİ DİSİPLİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Koçarlı’nın, 52 mahallesiyle Aydın’daki alan büyüklüğü bakımından 7. İlçe olduğunu belirten Öztürk, “Tabi hizmet yapmamız mevcut bütçeyle ciddi şekilde zor. İller Bankası’ndan gelen payımızda kesinti olursa aylık 400 bin lirayı bulmuyor. Biz Büyükşehir ve ASKİ ile yaptığımız protokollerle birlikte kurumsal olarak kendi imkanlarımızı da düzgün bir şekilde kullanıp vatandaşlarımıza daha fazla hizmet için mali disiplini hayata geçirdik. Bizim personel şirketimize dahi bir aylık borcumuz yok. Sadece, 1 milyon 300 bin liranın üzerinde geçmişten gelen sulama borçları var. Bunun bizle de alakası yok ama Büyükşehir Yasası ile birlikte bu borcu kucağımızda bulduk. Biz bunla ilgili yapılandırmaya gittik. Bununla ilgili eleştirildiğimizde, ‘Bekleyin’ demiştik. Geldiğimiz noktada şu açığa çıktı, iyi ki yapılandırmaya gitmişiz. Şu anda o borcu 430 bin lira olarak ödeyeceğiz. Bu borç yarın belediyenin üzerinde olsaydı daha da devam ederdi. Personelimizle birlikte bilinçli hareket ederek bir kamu kuruluşu olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Mali disiplini hayata geçirmemiz hem hizmetimizi artırdı, hem de elimizi rahatlattı” ifadelerini kullandı.

“ARSENİKLİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ TARİHE KARIŞIYOR”

Belde ve mahallelerden yaklaşık 13 milyon lira borçla belediyeyi devraldıklarını söyleyen Öztürk, “Şu anda 4 milyon lira gibi bir borcumuz var. Bunu yapılandırarak ödedik ve yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ettik. Şenköy Mahallesi mesela bugüne kadar hizmet alamamış. Bizim orada parke taşı döşenmedik yalnızca iki yolumuz kaldı. Çoğu mahallenin ana hat yol çalışmalarını bitirdik. Yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun da daha önce duyurduğu gibi Koçarlı pilot bölge seçildi. Merkez mahallelerin yüzde 40’ının alt yapısı var arıtma yok. 52 mahallemizde gerekli ölçümler ve proje ihalesi yapıldı. Nasip olursa önümüzdeki yıl çalışmalar başlayacak. Yine merkezdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi de merkezdeki arsenikli içme suyu şebekesiydi. Artık bu da tarihe karışacak. DSİ tarafından şu an çalışmalar yapılıyor ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından da masrafları karşılanıyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN SOSYALLEŞMESİNE DE ÖNEM VERDİK”

Koçarlı’da yaşayan vatandaşların sosyalleşmesine de önem verdiklerini aktaran Öztürk, “İlçemizde vatandaşlarımızın ne istediğini anlayıp o şekilde hizmet üretmeye daima özen gösterdik. İlçemizdeki en büyük eksikliklerden biri insanlarımızın aileleriyle birlikte oturacakları bir tesis yoktu. Cihanoğlu Parkı ve Şehit Ragıp As adından iki parkımızı, işletme ihalelerinin sona ermesiyle birlikte biz belediye olarak kendimiz işletmeye açtık. Bu iki işletmemizde de ağırlıklı olarak kadın personelleri istihdam ediyoruz. Bunda da amacımız ailelerimizin gelip rahatça oturup çayını kahvelerini içip sohbet etmelerini sağlamaktı. Bu parklar insanlarımızın daha da kaynaşmasında başarılı oldu. Cihanoğlu Parkı biraz daha ailelerimize dönük oldu. Orada 65 masamız var. Neredeyse her akşam doluyor. Parklarımızda para kazanmak bizim için ikinci planda. Parklarımızda ücretsiz internet hizmetimiz de var. Üniversite öğrencilerimizin de eğlence yerleri bu parklar oldu. Bence 3.5 yıla sığdırdığımız en büyük hizmetlerden biri de bu iki parkın ilçemizin daha da sosyalleşmesi için belediyemiz bünyesinde işletilmesidir. Yine insanlarımız daha da kaynaşsın diye Koçarlı’daki tüm mahallelere banklar koyduk” diye konuştu.

“BİZ 118 KİŞİLİK BİR AİLEYİZ”

4 mahallede halkın düğün salonu gibi gerekli ihtiyaçlarını da görebileceği yaklaşık 300-400’er metrekarelik kapalı pazar yerleri yaptıklarını söyleyen Öztürk, “4 tane daha bu yıl içinde projelendirdiğimiz kapalı pazar yeri var. Atatürk Mahallesi’nde Şehit Barış Uçar Tesisleri’ni 30 Ağustos’ta tamamlayarak hizmete açtık. Bu hizmetimiz de vatandaşlarımız tarafından takdir edildi. Mahallelerde genellikle okulların toplu olduğu yerlerde 7 parkımız var. Çocuklarımıza oyun grupları kurma çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar bu çalışmalarımız da tamamlanacak. Halihazırda 8 tane çocuk oyun grubunu mahallelerimize kazandırdık. Personelime de öncelikle teşekkür ediyorum. Çünkü hizmet ekip işidir. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz belediye olarak sahadaki ekiplerimizle birlikte 118 kişilik bir aileyiz. 52 mahallemizdeki büyük sorunları gecemizi gündüzümüze katarak aşmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“ALET İŞLER, EL ÖVÜNÜR”

Çakırbeyli’de meydana kurdukları wifi ağıyla ücretsiz internet hizmeti verdiklerini söyleyen Öztürk, şunları söyledi: “Mersinbelen’de de aynı sistemimiz çalışıyor. Hizmeti alamayan mahallelerimizi daima ön planda tutuyoruz. Yeniköy Mahallesi bizim sportif faaliyetlerde ön planda bir mahallemizdir. Orada geçmişte Türkiye’ye mal olmuş Fettah Günay adlı bir atıcımız vardı. Oradaki atış salonumuza Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Merhum Zeynel Akın’ın destekleriyle aldığımız ekipmanla  orada yenilenmeye gidildi. Aydın ve Ege Bölgesi’nde atışların çoğu ilçemizde yapılıyor. Tahsis ettiğimiz araziye Aydın Büyükşehir Belediyesi bir halı saha yaptı, orayı da hizmete açtık. Yine araç parkımızı da genişletmeye devam ediyoruz. Göreve gelmemizle birlikte 3 yeni traktör, 3 çöp toplama aracı, 1 iş makinesi, cenaze aracı, çift çeker araç  ve kamyon aldık. İki eski otobüsümüz vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 2000 model bir otobüsle, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden midibüs aldık. Bu araçlarımızı insanlarımızın cemiyetlerinde, fakültemizin ihtiyacı olduğunda tahsis ediyoruz. Araç filomuzu genişletmeye devam ediyoruz. Eskilerin bir sözü var; Alet işler el övünür.” 

“KOÇARLI ARTIK TARIMLA ANILIYOR”

İl dışında yaşayan emekli Koçarlılı hemşehrilerinin artık ilçelerinden ev almaya başladıklarına değinen Öztürk, “Buranın sakinliğini özleyen insanlarımız var. Akıllı Köy Projesi, Vodafone ile birlikte bizim projemizdi. Ben aynı zamanda Koçarlı Ziraat Odası Başkanı’yım. Benim de bulunduğum bir ortamda 4-5 dönümlük yer talepleri oldu. Ben aynı zamanda Koçarlı Belediye Başkanı olduğumu ve yardımcı olabileceğimizi söyledim. Amacım Koçarlı’nın tarımla anılmasıydı ve bunda da başarılı olduk. Tarıma yönelik fabrikalaşma olmalı ama ne bileyim bir otomotiv fabrikasının gelmesini istemem. Tarım arazisini telef etmek işimize gelmez. İlçemizde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) de hayata geçirebilir. Biz konum olarak da iyi bir noktadayız. Tarımla teknolojiyi de birleştirmek istiyoruz. Esasında yapamadığımız bu. Örneğin Akıllı Köy 80 dönümlük bir yer İzmir’e yakın ve ana yol kenarında. Koçarlı tarımla geçinebilen insanların olduğu bir yer. Buradan bir örnek çıkacak. Orada eğitimler veriliyor hatta  diğer il ve ülkelerden misafirler gelip geziyor. Tarıma dayalı fabrikalarla da öne çıkmamız şart” dedi. 
  Çakırbeyli’de 110 üreticinin tezgah açtığı üretici pazarında, üretici olmayan, hijyen belgesi bulunmayanlara yer vermediklerini söyleyen Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreticimizin en büyük sıkıntısı, en iyisini üretirken en uygun fiyata ürününü satamamasıdır. Girdi maliyetleriyle yüksek fiyata mal olan ürün pazarda daha kar marjı yüksek oranda satışa sunuluyor. Çakırbeyli’de üretici de memnun tüketici de memnun. Çakırbeyli pazarı tuttu. Aydın’daki insanlar artık betonarme yapılardan kaçıyor. Koçarlı özgünlüğüyle ve tarımıyla birlikte tanınarak önü açılmalıdır." (DEVAMI YARIN)