Koçarlı'nın ünlü pide salonlarından Cemre'nin sahibi Alaattin Yamaç, özenle seçtiği doğal ve taze malzemelerden yaptığı pidelerle fark yaratıyor. Menüsünde, aralarında çam fıstıklı tahinli, kuşbaşılı, kesikli ve kıymalının da olduğu birbirinden lezzetli pideler bulunduran Yamaç'ın pidelerine farklı illerden insanlar da ilgi gösteriyor.

PİDE TURİZMİ

5 yıldır pide salonu işleten Yamaç, 15 çeşit pide yaptığını söyledi. Müşterisinin sipariş verdiği pideyi en fazla 10 dakika içerisinde servisiyle birlikte kendisine sunduğunu belirten Yamaç, tatlı olarak ise olmazsa olmaz pidesinin çam fıstıklı tahinli olduğunu ifade etti. İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer illerden Aydın'a gelen insanların pide yemek için mutlaka salonuna uğradığını kaydeden Yamaç, "Pideyle Koçarlı'ya yerli turist çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Koçarlı pidesinin, Aydın'ın diğer ilçelerinde yapılan pidelerden çok daha farklı ve lezzetli olduğunu savunan Yamaç, bunun aksini söyleyen pide ustalarına ise meydan okudu.

5 ÇEŞİT UNDAN HAMUR YAPIYOR

Pidelerinin lezzet sırrının kullandığı malzemelerde saklı olduğununa işaret eden Yamaç, şöyle dedi: "Pide hamurumuzu, 5 çeşit unu karıştırarak elde ediyoruz. Hamurumuz en fazla 3-5 saatlik oluyor. Orta kalınlıkta hamurdan pide yapıyoruz. Tabi bu durum, müşterinin tercihine göre değişebiliyor. Her pidede, eşit ölçüde iç harcı kullanıyoruz. Yaptığımız bir pidenin iç harcı, diğerinden kesinlikle farklı olamaz. Eti, kıymayı günlük olarak kasaptan alıyoruz. Pidede sadece hayvanın göğüs kafesinden kesilen etten kullanıyoruz. Tereyağımızı, yoğurdumuzu ve yumurtamızı köylülerden temin ediyoruz. Tamamen doğal ve taze malzemelerden yaptığımız pidelerimizi, tek çeşit odunla yaktığımız fırınımızda sabit sıcaklıkta pişiyoruz. İşte tüm bunlar, pidelerimize ayrı bir lezzet katıyor."