Karacasu Belediyesi'nin MHP yönetiminde olduğu dönemde işletemediği Bahçeköy şelalesinden üstüne bir de ceza yediği ortaya çıktı.
26 Mart 2021 tarihinde imzalanan protokolle tabiat parkının işletmeciliği Karacasu Belediyesine bırakılmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge
Müdürlüğünün 28 Mart 2023 tarihli yazısı ile sözleşmenin fesh edildiği öğrenildi.
Çağlayan Tabiat Parkı İşletmecilik Sözleşmesinin 73. Maddesi su taşkını, heyelan, yangın gibi doğal olayların etkisi
İle zaman içerisinde kendiliğinden bozulan, yıpranan, işletmecinin sorumluluk alanı içerisinde
bulunan her türlü alt ve üst yapının yenilenmesi veya tamiri işletmeciye aittir." ve Çağlayan Tabiat
Parkı İhale Şartnamesi 98. Maddesi su taşkını, heyelan, yangın gibi doğal olayların etkisi ile
zaman içerisinde kendiliğinden bozulan ya da yıpranan, işletmecinin sorumluluk alanı içerisinde bulunan
her türlü alt ve üst yapının yenilenmesi veya tamiri işletmeciye aittir" hükümleri kapsamında Karacasu Belediyesine ceza kesildi. Aydın Doğa
Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce hazırlanan ve ekte sunulan Çağlayan Tabiat Parkı
Hasar Tespit Raporu kapsamında meydan gelen zararın 270 bin TL olduğu tespit edildiği öğrenildi. Zararın zamanında ödenmemesi halinde yasal faiz işleyeceği kaydedildi. Belediyenin kendisine hazır tahsis edilen böyle doğa harikası bir yeri işletmemesinin yanı sıra üstüne bir de ceza yemesi tepki çekti.
ZARAR ÜSTÜNE ZARAR
Kaymakamlığı öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kanalıyla Çağlayan Tabiat Parkı adı altında yürütülen ve çalışmaları 2019 yılında o günün parasıyla 110 bin lira bedelle tamamlanan Bahçeköy Şelalesi, imzalanan protokolle Karacasu Belediyesine kiralanmıştı. Bahçeköy Mahallesi sınırlarından başlayan yeşil doğası ve 3 kilometrelik bir parkurun ucunda yaklaşık 100 metreden akan şelalesi ile en doğal haliyle bile ilçe ve çevre ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan, Karacasu Doğa Dostlarının organize ettiği yürüyüşlerle tanınıp bilinilirliği artan Bahçeköy Şelalesi’nde 2019 yılı Mayıs ayında başlayan çalışmalar 7 aylık sürede tamamlanmıştı. Şelalenin etrafında mesire alanları oluşturulup ahşap köprü ve şelaleye uzanan 50 metrelik yol yapılırken şelalenin aktığı yerde set yardımıyla göl yapılmıştı. Ayrıca şelale çevresine 35 piknik masası, 10 adet üstü kapalı piknik masası, bir ahşap köprü yapılmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından ise ortaya çıkan manzara 'yatırım boşa mı gitti?' sorularını beraberinde getirdi. Şelalenin aktığı yapay göl mille dolarken ahşap yolun tahtaları kırıldı, piknik masaları tahrip edilirken ortaya kötü bir görüntü çıktı.