Karacasu Belediyesi'nin MHP yönetiminde olduğu dönemde işletemediği Bahçeköy şelalesinden üstüne bir de ceza yediği ortaya çıktı.
26 Mart 2021 tarihinde imzalanan protokolle tabiat parkının işletmeciliği Karacasu Belediyesine bırakılmıştı. Tarım  ve  Orman  Bakanlığı  4.  Bölge
Müdürlüğünün 28 Mart 2023 tarihli yazısı ile sözleşmenin fesh edildiği öğrenildi.

Çağlayan  Tabiat Parkı İşletmecilik Sözleşmesinin 73. Maddesi  su taşkını, heyelan, yangın gibi doğal olayların etkisi
İle  zaman içerisinde  kendiliğinden  bozulan, yıpranan, işletmecinin  sorumluluk  alanı içerisinde
bulunan  her  türlü  alt  ve  üst  yapının  yenilenmesi  veya  tamiri  işletmeciye  aittir."  ve  Çağlayan  Tabiat
Parkı   İhale  Şartnamesi  98. Maddesi  su taşkını,  heyelan,  yangın gibi doğal olayların etkisi ile
zaman içerisinde kendiliğinden bozulan ya da yıpranan, işletmecinin sorumluluk alanı içerisinde bulunan
her türlü alt  ve  üst  yapının  yenilenmesi  veya tamiri işletmeciye aittir"  hükümleri  kapsamında Karacasu Belediyesine ceza kesildi. Aydın Doğa
Koruma  ve  Milli  Parklar  Şube  Müdürlüğünce    hazırlanan  ve  ekte  sunulan  Çağlayan  Tabiat  Parkı
Hasar Tespit Raporu  kapsamında meydan gelen zararın 270 bin TL olduğu tespit edildiği öğrenildi. Zararın zamanında ödenmemesi halinde yasal faiz işleyeceği kaydedildi. Belediyenin kendisine hazır tahsis edilen böyle doğa harikası bir yeri işletmemesinin yanı sıra üstüne bir de ceza yemesi tepki çekti.

Efeler’de ağaç budama çalışmaları sürüyor Efeler’de ağaç budama çalışmaları sürüyor

ZARAR ÜSTÜNE ZARAR

Kaymakamlığı öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kanalıyla Çağlayan Tabiat Parkı adı altında yürütülen ve çalışmaları 2019 yılında o günün parasıyla 110 bin lira bedelle tamamlanan Bahçeköy Şelalesi, imzalanan protokolle Karacasu Belediyesine kiralanmıştı. Bahçeköy Mahallesi sınırlarından başlayan yeşil doğası ve 3 kilometrelik bir parkurun ucunda yaklaşık 100 metreden akan şelalesi ile en doğal haliyle bile ilçe ve çevre ilçelerden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan, Karacasu Doğa Dostlarının organize ettiği yürüyüşlerle tanınıp bilinilirliği artan Bahçeköy Şelalesi’nde 2019 yılı Mayıs ayında başlayan çalışmalar 7 aylık sürede tamamlanmıştı. Şelalenin etrafında mesire alanları oluşturulup ahşap köprü ve şelaleye uzanan 50 metrelik yol yapılırken şelalenin aktığı yerde set yardımıyla göl yapılmıştı. Ayrıca şelale çevresine 35 piknik masası, 10 adet üstü kapalı piknik masası, bir ahşap köprü yapılmıştı. Aradan geçen 3 yılın ardından ise ortaya çıkan manzara 'yatırım boşa mı gitti?' sorularını beraberinde getirdi. Şelalenin aktığı yapay göl mille dolarken ahşap yolun tahtaları kırıldı, piknik masaları tahrip edilirken ortaya kötü bir görüntü çıktı.

Belediye Hem Calistiramadi Hem De Ceza Yedi 486154 505C197Cedc54Bb40D93F2657F5B991D

Belediye Hem Calistiramadi Hem De Ceza Yedi 486154 7Ff0719De8B3958640A9F4Cb72F9Fbee

Belediye Hem Calistiramadi Hem De Ceza Yedi 486154 4Bebffc66C1A2Fead2F71809D1649Cc5

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK