Karacasu Belediye Meclisi yüzme havuzu ücret tarifesi ile birlikte birkaç konuyu karara bağlamak üzere olağanüstü toplandı. Giriş tarifesi olarak önerilen 100 lirayı çok bulan MHP'li Mehmet Gümüş'ün sözleri sakinliği ile bilinen Mustafa Büyükyapıcı'yı küplere bindirdi.

Karacasuda Havuz Gerilimi Sakin Baskani Cildirttilar 482648 C442C087Cc24B9Dcf4415D897D6A6Ba8

Özellikle satışlara karşı çıkması ile bilinen ancak belediyenin yaptığı gerekçeli açıklamalara yanıt vermeyip toplantıların uzamasına sebep olan Mehmet Gümüş bu mecliste de havuz tarifesini çok buldu. Abonelik sistemiyle 100 liradan çok daha uygun hale gelecek tarifeyi dikkate almayıp bir günlük giriş ücreti olan 100 lira üzerinden muhalefet eden Mehmet Gümüş, Başkan Büyükyapıcı'yı adeta çıldırttı. Cumhur İttifakının diğer mensupları da Büyükyapıcı'nın yaptığı sert çıkışa rağmen kendi meclis üyelerinin yanında durmayıp günlük 100 lira tarife uygulamasında CHP'li üyelerle birlikte 'evet' oyu kullandı. Yaşanan bu durum Gümüş'ün yaptığı muhalefet tarzının kendi ittifakı için de bile kabul görmediğini ortaya koydu.

Karacasuda Havuz Gerilimi Sakin Baskani Cildirttilar 482648 Ac87Eb27F07B6Fa3Bb8414Abcf2Ead22


TARİFE NASIL BELİRLENDİ?

Havuz tarifesi için belediye yönetimi halktan gelen teklifleri de göz önüne alıp abonelik sistemini devreye soktu. Buna göre Büyükyapıcı başkanlığındaki belediye yönetimi tarafından günlük 100 lira, aylık abonelik bin lira, aile aboneliği 2 bin lira olacak şekilde öneri getirildi. AK Partili Meclis Üyesi Memduh İlgili aile tarifesinin bin 500 lira olmasını önerdi. Günlük 100 lira olması oy çokluğu ile bir aylık bireysel aboneliğin 1000 lira ve aile aboneliğinin bin 500 lira oy birliği ile kabul edildi.

HALKTAN GELEN TALEP DİKKATE ALINDI

Oylamadan önceki konuşmalar ise şu şekilde kayıtlara geçti:

Kuşadası’nda Milli Park’ta yangına karşı tedbirler aldı Kuşadası’nda Milli Park’ta yangına karşı tedbirler aldı

Karacasuda Havuz Gerilimi Sakin Baskani Cildirttilar 482648 8Bc2Dd7Ab85A02A12268Aeb003C4702C

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı gündem maddesi hakkında, "Belediyemize ait yüzme havuzunun tarifesini belirleceğiz. Önerisi olan varsa alabiliriz. Biz giriş ücretini 100 lira olarak yapmayı düşündük. Bu konuda da önce bir araştırma yaptık. Büyükşehir'de ve Kuyucak'ta giriş ücretinin 350 lira olduğunu öğrendik. Klorlama ve bir takım giderleri de var. Halk Eğitimin açtığı kursa destek olacağız. Abone olarak girmek isteyen vatandaşlarımız var onlara yardımcı olmak üzere tekliflerimiz olacak. Sizin de teklifiniz varsa alabiliriz. Tek giriş ücreti olan 100 liranın yanında abone olup devamlı kullanmak isteyenler bir tarife belirlenebilir mi önerisini getirdi. Bir aylık abonelik ücretini 1000 lira olarak saptamayı düşünüyoruz. Bunun yanında bireysel aboneliğin yanında aile aboneliği yapmayı planlıyoruz. Aylık aile aboneliği için de 2 bin lira gibi bir fiyata belirledik" şeklinde bilgi verdi.

Karacasuda Havuz Gerilimi Sakin Baskani Cildirttilar 482648 0Cf8Dc538Ad73537A25441A2E664D38E

GÜMÜŞ: "GÜNLÜK ÜCRET ÇOK"

MHP'li Mehmet Gümüş, "Bence 100 lira çok. Bir kişi haftada 4 kere gelse 400 lira. Ayda bin 600 lira yapar. Bu sosyal bir faaliyetse bu konuda biraz daha indirim yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sosyal faaliyet olarak düşünüldüğünde daha uygun olmalı. 2019 yılında 5 lira olduğunda bu mecliste neler söylendi" dedi.

"YETER HER MECLİSTE AYNI TARTIŞMA"

Bu sözlere yanıt veren Büyükyapıcı,"350 olan ücretleri 100 liraya çektik. Bireysel aboneliği bin liraya, aile aboneliğini 2 bin lira olarak belirledik. İstersen eskilerin yaptığı gibi çalıştırmayalım kardeş. Klorlamanın ne kadar olduğunu biliyor musun? O devirdaimin sürekli çalıştığını biliyor musun? Dükkanı kapatıp gitmekten memlekete hizmet vermek her zaman yeğdir. Ne olur mantıklı düşünün. Benim bedeva yaptığım yerde siz paralı yapmıştınız. O günle bugün aynı değil. Benim bıraktığım haliyle durmuyor orası. Günlerdir temizleyeceğiz diye ne masraf ettik, biliyor musun? Orada bıraktığım şezlonglar yok, gölgelikler yok. Onlar temizlenecek, etrafı yapılacak. Ben hizmet vermek istiyorum, yok etmek değil. Her hizmetin de bir bedeli var. Her şeye muhalefet ediyorsun. Sen kapat demek istiyorsun. Ben çalıştırmak, hizmet vermek istiyorum. Gücümüzü toparlayalım, o günkü gibi hiç borçsuz hale getirelim, o havuzu da bıraktığım hale getirelim, yine bedava yapalım. Bugün ben bu borçları da ödemek ve hizmet vermek zorundayım. Ben hizmet vermek istiyorum, kapatmak değil. Yeter ama. Her meclis aynı şeyi yapıyorsun. Yeter her mecliste aynı tartışma ya. Yine oraya şezlong, şemsiye alacağım, yine çalıştıracağım. Sizler bakın görün, nasıl oluyor Karacasu'da hizmet" ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK