Karacasu'da Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği yapan Fatma Acar Altınöz tarafından başlatılan Kitap Kulübü kadınların büyük ilgisini gördü. Belirledikleri kitabı ay boyunca okuyup ay sonunda bir araya gelerek kitap hakkında sohbet eden kadınlar hem okuma alışkanlığı kazanıyor hem de sosyalleşiyor. Kitabın yanı sıra her ay belirledikleri bir konuda sohbet eden kadınlar etkinlikten çok memnun olduklarını ifade ediyor. Kitap okuyarak çocuklarına ve çevrelerine de örnek olan kadınlar bu anlamda da toplum adına olumlu bir etkinliğe imza atıyor.

Ev hanımı, öğretmen, memur, esnaf, özel sektör çalışanı gibi her meslek grubundan ve her yaştan çok sayıda kadınla kısa sürede büyüyen Kitap Kulübünün katılıma açık olduğu isteyenlerin 'Aklıma Düşen Kitaplar' isimli Instagram sayfasından irtibat kurabilecekleri bilgisi verildi.

Okuduğu kitapları sosyal medya hesabından paylaşan ve bu kitaplar hakkında bilgiler vererek kitap okumaya yönelik farkındalık oluşturan Fatma Acar Altınöz, "Kitap Kulübü uzun zamandır aklımda hayalim olan bir konuydu. Kitap okumayı çok sevdiğim için internet üzerinden ya da sosyal medya üzerinden kitap kulüplerine dahil olmayı çok istiyordum. Ama hem mesafe olarak uzak olması hem de internet üzerinden yapılan kitap buluşmalarının çok doğal olmaması iletişimi kısıtlıyor. Sosyal aktivitelerin az olduğu küçük bir yerde yaşıyoruz. Sayfamı takip edenler 'Çok kitap okuyorsun, neler okuyorsun, biz ne okuyabiliriz' diye soruyorlardı. Bu sebeple 'neden insanları bir araya toplayıp kitaplar hakkında konuşmayalım' diye düşündüm. Bunlar sürekli aklımdan geçiyordu ama harekete geçmem bir günde oldu diyebilirim. Okuduğum kitapları paylaştığım 'Aklıma Düşen Kitaplar' isimli Instagram sayfamda böyle bir etkinliğe başlamak istediğimi duyurdum. Kısa sürede ilgi gördü. Hemen organize olduk. Bu üçüncü ayımız. Çok da etkili oldu. Herkes böyle bir kıvılcım bekliyormuş sanırım" dedi.

DÜZENLİ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIYOR

Sözlerini sürdüren Altınöz, "İnsanlar okumak istiyor ama ne zaman, nasıl okuyacakları ve ne okunacakları konusunda belirsizlik yaşıyorlardı. Bu şekilde bir araya geldik. Hangi kitapları okuyabiliriz, kitap seçerken nelere dikkat ederiz gibi konularda istişarlerde bulunuyoruz. Kitap okurken motivasyonumuzu nasıl arttırabileceğimizi konuşuyoruz. Herkesin muzdarip olduğu başlayıp bitiremediğimiz kitaplar var. Kitap okumaya nasıl daha çok zaman ayırabilir bunları konuşuyoruz. Kitabı bitiremedikçe ilgimiz azalıyor. Soğuyoruz kitaptan. Böyle olunca bir program dahilinde yapalım dedik. Belirlediğimiz kitabı herkes bir ay boyunca okuyor. Sonra toplandığımız gün bu kitap hakkında konuşuyoruz. Bu durum kitap okurken motivasyonu arttırıyor. Bir araya gelerek de sosyalleşmiş oluyoruz. Günlük koşuşturmacadan uzaklaşıp bir araya gelip hem kitaplar hakkında konuşuyor hem de sohbet ediyoruz. Farklı konuları ele alınıp kendimizi geliştiriyoruz. Arkadaşlarımız sağ olsunlar çok istekliler. Hep beraber konuşuyoruz, eğleniyoruz. 2 saatin nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile" ifadeleri kullandı.

Saadet Partisinden Karacasulu esnaflara destek Saadet Partisinden Karacasulu esnaflara destek

HER AY FARKLI BİR KONU ELE ALINIYOR

Altınöz sözlerini, "Bu üçüncü toplantımız. Alice Feeney'in Taş, Kağıt, Makas isimli kitabını okuduk. Bugün onu değerlendireceğiz. Her ayın sonunda yaptığımız bu buluşmalarda öncelikle kitaptan bahsediyoruz. Kitabı sevdik mi sevmedik mi? Sevdiysek hangi yönünü sevdik? Sevmediysek neden sevmedik bunları konuşuyoruz. Kitabın dikkat çeken taraflarını konuşuyoruz. Bunun yanında her ay bir konu belirlemeye karar verdik. Geçen ay aile konusunu konuştuk. Bu ay aile içi iletişim konusunu ele aldık. Bahar Döner hocamız 'Şiddetsiz İletişim' konusundan bahsedecek. Böylelikle farklı fikirlerle tanışmış oluyoruz. Bu ay bir içerik daha ekledik. Herkes gelirken daha önce okuduğu bir kitabı da yanında getirsin ve kitap hakkında konuşsun. Her katılımcı da bu şekilde farklı kitaplarla tanışmış oluyor. Bu etkinliklerle kitaba olan bağımızı güçlendiriyoruz. Aile içinde okuyan birilerinin olması ile birlikte çocuklarımıza ve çevremizdeki diğer insanlara örnek olmuş oluyoruz. Bu anlamda da güzel bir etkinlik oluyor. İlk başladığımız ayda Şermin Yaşar'ın Deli Tarla, ikinci ayda George Orwell'in Hayvan Çiftliğini okuduk. Önümüzdeki ayda da Nermin Yıldırım'ın Misafir isimli kitabını okuyacağız" şeklinde sona erdirdi.

"BU ETKİNLİK İLAÇ GİBİ GELDİ"

Katılımcılardan Aliye Lomçalı, "Etkinlik ilaç gibi geldi. Kitap okumayı zaten çok seviyorum. Burada amacımız sadece kitap okumak da değil. Kaliteli zaman geçiriyoruz. 'O onu yaptı, bu bunu yaptı' gibi muhabbetler bize göre muhabbetler değil. Fatma hanım sayesinde başlayan bu etkinlik o kadar güzel oldu ki buradaki hayat kalitesi yüksek insanlarla herkes kaliteli zaman geçiriyor. Arkadaşımızın doktora öğrencisi olduğunu öğrendik. Ben şahsen doktora öğrencisi bir arkadaşımın olmasından dolayı gurur duyuyorum" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR ORTAM VAR"

Her ay kitap değerlendirmesinin yanında belirlenen bir konuda sohbet eden kadınlara bu ay Akademisyen Bahar Döner Şiddetsiz İletişim konusunu anlattı. Aynı zamanda her ay etkinliğin düzenli katılımcısı olan Bahar Döner, "Karacasu'da bir kitap kulübü olur mu hep merak ederdim. Özlem duyardım böyle buna. Bir gün bunu yapmak isterdim. Ortam varmış ne güzel. Benim bir hayalimdi, gerçekleşti. O yüzden çok memnunum" ifadelerini kullandı. Asiye Artukoğlu ise "Arkadaşımın sayesinde katıldım. Ben de çok seviyorum kitap okumayı. Torunlarıma kütüphaneye ben alıştırmışımdır. Kitap sevgisini ben aşılamışımdır. Güzel bir ortam olduğunu düşünüyorum. Mutluyum" şeklinde konuştu.

Sibel Kılıç Güloğlu ise, "Fatma hocamızın yıllardır hayaliydi. Bunu gerçekleştirdi. Bizler için de çok güzel verimli bir ortam. Kendisine teşekkür ediyoruz. Herkesi okumaya bekliyoruz" dedi.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK