Kıymalı, kuşbaşılı, kaşar peynirli, beyaz peynirli, yuvarlak kıymalı ve tahinli çeşitleri ile değişilmez lezzetler arasında yer alan Karacasu pidesini sahiplenmek, geleceğe yazılı bir metin bırakmak, ürünün kriterlerini saptayarak dünyanın her yerinde aynı ölçüler ve özelliklerde yapılmasını sağlamak anlamı taşıyan ve ilçe adını markalaştırma yolunda önemli bir adım olan tescilleme işlemi için kapsamlı bir dosya hazırlandı.

DETAYLI BİLGİLER YER ALIYOR

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Mehmet Taşdelen, Karacasu ile özdeşleşmiş, yöresel bir ürün olan Karacasu pidesini Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil ettirmek için hazırlamış olduğu dosyayı, Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefa Töz’e teslim etti. Öğretim Görevlisi Mehmet Taşdelen, dosyanın hazırlanmasında öncelikle ilçedeki pide ustalarının bilgilerine başvurulduğunu, daha sonra da elde edilen bilgiler ışığında ortak bir metin üzerinden Karacasu pidesinin son halinin oluşturulduğunu ifade etti. Taşdelen, dosyada Karacasu pidesinin kısaca tanımı, pide hamurunun ve içinin hazırlanışı, pide çeşitlerinin fiziksel özellikleri ile üretim metodu ve denetimi hakkında detaylı bilgilerin yer aldığını aktardı.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Oda Başkanı Sefa Töz, “Öncelikle bu değerli dosyayı hazırlayan Öğretim Görevlisi Mehmet Taşdelen hocamıza, oda ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Hocamın da belirttiği gibi Karacasu pidesine kimlik kazandırmak adına bu süreci başlatmış bulunuyoruz. Karacasu pidesinin Karacasu’ya ait olduğunu bir nevi ispatlamak adına bu başvuruyu yapıyoruz. Dosyanın ilgili kuruma gönderilmesi ile sürecin takip edilmesi hususunda Oda olarak üzerimize düşenleri yapacağız. Bu konuda süreci birlikte takip edeceğimiz değerli hocamıza ve pide ustalarımıza ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.