Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerinin barınma sorununun bir nebze çözülmesi için, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kapatılan Özel Zeybek Kız Öğrenci Yurdu’nun Kredi Yurtlar Kurumu’na devredilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, “İlçemizin girişindeki Özel Zeybek Kız Öğrenci Yurdu, FETÖ/PDY yurdu olduğu için kapatıldı. Orası 100 kişilik de olsa, barınma ihtiyacına cevap verecek niteliktedir. Kapatılan bu yurt KYK’ya devredilsin” dedi.
“KAPATILAN YURT ATIL VAZİYETTE DURUYOR”
İlçedeki en büyük sıkıntının üniversite öğrencilerine barınma ve eğlence alanı sağlayamamak olduğunu söyleyen Öztürk, “Aradığını bulamayan öğrenci
Aydın’a gidip geliyor. Kaldı ki barınma sıkıntıları var. 500 kişilik yurt yeterli değil. Çünkü okulda bin 200’e yakın öğrenci var. İlçemizin girişindeki Zeybek Öğrenci Yurdu, FETÖ/PDY yurdu olduğu için kapatıldı. Koçarlı’da yurt sıkıntısı var. O kapatılan yurt 100 kişilik. Yani 100 kişilik de olsa barınma ihtiyacına cevap verebilir. Bir türlü ve her nedense bu yurdu üniversite öğrencilerimiz için tahsis ettiremedik. Öyle bomboş ve atıl şekilde duruyor. Biz mesela belediye olarak 25 kız öğrencimize kendi lojmanlarımızı tahsis ettik. Bizim yurt imkanından faydalanamayan 500 öğrenciye de barınma imkanı sağlamamız gerekiyor. 500 öğrenci 10 lira bıraksa ilçemiz esnafına ciddi bir katkı sağlar. Önceliğimiz barınma ihtiyacına cevap vermemiz olmalı. İlçemizde KYK var, müdürü var. O kapatılan yurt üniversite öğrencilerimiz için KYK’ya devredilmelidir. İlçemizde ne yazık ki üniversite öğrencilerine kiralanabilecek evler yok” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR”
İlçedeki üniversite yapılanmasını çok önemsediklerini ve ilçe esnafından üniversite öğrencilerine indirimli fiyattan satış yapmaları konusunda daima ricacı olduklarını ifade eden Öztürk, “Üniversite öğrencilerimiz bizim parklarımıza fiyatlar uygun olduğu ve kadın personeller istihdam edildiği için geliyor. Kimi öğrencilerin mezun olmadan önce veda için gelirken bazı kadın personelimize 'anne' diye hitap edip elini öperek gittiğini biliyorum. Bizim o sevgiyi ve hürmeti öğrencilerimize göstermemiz ve sahiplenmemiz de gerekiyor. Öğrencilere para kaynağı olarak bakılmamalı. Onların gönlünü alırsan, parasını da alırsın. Bizim parklarımızdaki herhangi bir personel, herhangi bir öğrencimize en ufak bir terbiyesizlik yaparsa direkt görevine son veriyorum. O çocuklar bizim çocuklarımız. Ben çocuğumun bir yere gittiğinde nasıl karşılanmasını istersem, ilçemizdeki öğrenim gören öğrencilerin de aynı şekilde karşılanmasını isterim” dedi.
“ÜNİVERSİTE İÇİN ARAZİ TAHSİS ETTİK”
Geçtiğimiz süreçte 400 kişilik işletmenin ilçe merkezine gelme durumu olduğunu söyleyen Öztürk, “Kaymakamlık ve Rektörlükle toplantılar yaptık. İlçe Sağlık Ocağı ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nın altında belediyemize ait 9 dönümlük bir arazimiz vardı. ‘Gelin 400 kişilik öğrencimizi burada yapılacak binaya alalım’ dedim. Şartlar oluştu 'tamam' denildi. Biz 'Bunun bir kısmına üniversite, bir kısmına 1+1 şeklinde konut yapalım' dedik. O zaman STK ve belediye olarak toplantı yaptık. Geriye 1.5-2 milyon lira gibi bir meblağ kalıyordu. Biz bunu karşılayacağımızı da söyledik. Belediyeler direkt üniversite yapamıyor ama kurulan bir vakıf ya da derneğe verebilir. Böyle bir şartname oluştu. Rektörümüze bunun üzerine üniversitenin bir vakfı olduğunu söyledik. Meclisimizden geçirdik, araziyi devrettik ama onay alamadık. İlk süreçte 9 dönümün 4 dönümüne üniversite yapalım, 5 dönümüyse müteaahite verip 1.5 milyon lirayla bu binayı tamamlayalım dedik. Rektörümüz 4 dönümün yetmeyeceğini ve dar geleceğini söyleyerek 9 dönümün tamamını istedi. Biz buna da 'tamam' dedik ama bakanlık yeri veremeyeceğimizi söyledi. En son meclisten 20 yıllığına tahsisini verdik, onay bekliyoruz” ifadelerini kullandı.