Meslek edinmeye çalışan, iş arayan ve bir alanda uzmanlaşmak isteyenler için "işsizliğe karşı 3 gün" formülü hayata geçiriliyor. İşsizliğe çözüm için yeni bir iş gücü uyum programı resmi gazetede yayımlandı. Başlangıçta bir eğitim programı olan uygulama sonrasında staj süreciyle devam ediyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 01 123152

Haftada 3 gün gidilen yeni iş gücü uyum programında katılımcılara, kamu kurumları bünyesinde ilk bir ay yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakım işleri, tarımsal üretim ve hayvancılık, ağaçlandırma, kamusal alanların temizlik, geri dönüşüm ve atık imha faaliyetleri, parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi gibi konularda eğitimler verilecek.

Sonrasında yeterli bulunan kursiyerler haftada 3 gün kamu kurumlarında eğitim aldıkları konularla ilgili çalışabilecek. Program en fazla 10 ay sürecek ve katılımcılara geldikleri günler için 566 Türk Lirası cep harçlığı verilecek.

Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

Eğitime 18 yaşını tamamlamış ve iş arayan herkes katılabilecek. Üniversite okuyan ve çalışma hayatında deneyim kazanmak isteyen öğrenciler de iş gücü uyum programından yararlanabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ