AK Parti’nin enerji tasarrufu sağlanacağı iddiasıyla 2016 yılında kalıcı yaz saati uygulamasına geçtiğini fakat kalıcı saat uygulamasıyla enerji tasarrufu yapılıp yapılmadığına dair somut ve ikna edici verilerin kamuoyuyla paylaşılmadığına dikkat çeken CHP’li Karakoz, diğer yandan karanlık sürenin artmasına bağlı olarak hayatın olumsuz etkilendiğini ve özellikle çocukların mağdur olduğunu ifade etti.

'Başkanlık sistemine geçildi, Türkiye uçuruma sürüklendi' 'Başkanlık sistemine geçildi, Türkiye uçuruma sürüklendi'

Chpli Karakoz Kalici Saat Uygulamasini Millete Dayatmaktan Vazgecin 510210 17893299Fdb817161Dff05Cf63Ce7Cdd

“OKULA GİDEN ÇOCUKLAR GÜN IŞI GÖRMEDEN EVE DÖNÜYOR”

Milletvekili Karakoz, ekim ayının gelmesiyle beraber havanın geç aydınlandığını ve erken karardığını belirterek, “İşlerine gidecek olanlar ve okula giden çocuklarımız karanlıkta uyanıp, karanlıkta hazırlanıp, karanlıkta sokağa çıkıp; akşam yine karanlıkta evine gelmektedir. Birçok öğrenci gün ışığını görmeden okul binalarına girip, gün ışığı görmeden evlerine dönmektedir. Bu durum özellikle çocuklarımız için sağlık, güvenlik ve psikolojik sorunlara yol açmaktadır.” diye konuştu.

“VATANDAŞA FAZLADAN IŞIK YAKTIRIYORLAR”

Kalıcı saat uygulaması ile birlikte özellikle kış aylarında vatandaşların sabah uyandığında da akşam eve geldiğinde de ışıkları yakmak mecburiyetinde kaldığını ve fazladan elektrik tüketimi yapıldığını belirten Karakoz, “Yaşanan mağduriyetler ve vatandaşların tepkileri göz önünde bulundurulmalı ve milletin istemediği bir uygulamayı millete dayatma yanlışından derhal dönülmelidir.” şeklinde konuştu.

“NE KADAR ENERJİ TASARRUFU YAPILDI?”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde hükümete şu soruları yöneltti: Kalıcı yaz saati uygulaması ile bugüne kadar ne kadar enerji tasarrufu yapılmıştır? Yıllara göre dağılımı nedir? Bu ölçümler hangi veriler referans alınarak yapılmaktadır? 2016 yılından bu yana Ekim ve Mart ayları arasındaki 6 aylık kış saati dilimi süresince konut ve iş yerlerindeki elektrik tüketim miktarlarının yıllara göre değişimi nasıldır?

Kalıcı yaz saati uygulamasına referans aldığınızı söylediğiniz İTÜ’nün ilgili raporunu kamuoyu ile paylaşmaktan neden imtina ediyorsunuz? Elektrik Mühendisleri Odası’nın ve ilgili kurumların kalıcı yaz saati uygulaması ile elektrik tüketiminin arttığına yönelik raporlarını dikkate alıyor musunuz? Aksi yöndeki iddialarınızı ve söylemlerinizi bilimsel verilerle destekleyecek kendi raporlarınızı neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz? Kalıcı yaz saati uygulamasının sonlandırılmasına yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?”

Kaynak: HABER MERKEZİ