Emek, insanların alın terlerini, bilgi ve birikimlerini ifade eden değerli bir sözcüktür.
Bu söylem, politikaya bulaştırılmayacak kadar asil bir söylemdir.
Okuma yazma bilmeyen bir anneanne ile lastik pabuçlarla, günde 17 kilometre yol yürüyerek ilkokulu bitiren bir dedenin minicik ama huzurlu bir evinde büyüdüm.
Okula giderken çoğu zaman ayakkabılarını da çıkarırmış dedem. YALINAYAK yürürmüş havanın güzel olduğu günlerde.
Neden mi? O lastik pabuçlar eskimesin diye.
Dedemin o ilkokul diplomasının yanında, yurt dışlarında bitirilen mastır programları daha fazla değerli değildi gözümde.
Çünkü o diploma vicdan ve emek kokuyordu.
*
Geçenlerde Sayın İlber Ortaylı şöyle dedi.
"Bizim zamanımızın lise diploması, şimdiki profesörlükten daha değerliydi."
Aslında, o kadar acı bir söz ki bu anlatamam.
Demek ki hemen hemen birçok şeyin kolay elde edilebildiği son günlerde makamlar da kolay elde ediliyormuş artık.
Liyakat bitmiş.
Ama istisnalar kaideyi bozmuyor tabi ki.
İşte ben o istisnaların peşindeyim.
Alın size gerçek bir Profesör.
Adı: Hasan GÜNGÖR
18 Kasım 1980 yılında Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Olukbaşı Köyü’nde doğuyor Hasan.
İlkokulu köyünde okuduktan sonra orta ve lise eğitimini kasabada tamamlıyor. Liseyi bitirdikten hemen sonra eğitim için Fransa’ya gidip 2 yıl boyunca Fransa’da eğitim görüyor.
Daha sonra üniversite sınavları için Türkiye’ye dönüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlayıp 2005 yılında mezun oluyor. TUS sınavında Türkiye derecesi yaparak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda ihtisas yapmaya başlıyor.
İhtisası sırasında özellikle Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Sanem Nalbantgil ve Prof. Dr. Mehdi Zoghi’nin içinde olduğu ekip sayesinde kalp nakli, yapay kalp destek cihazı, kalp yetersizliği ve pulmoner hipertansiyon üzerine eğitim alma ve uluslararası yayınlar yapma şansını yakalıyor.
İhtisasını bitirdikten sonra Muş Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmet için gittiğinde Muş’ta tarihinde ilk kalp pilini takıp, ilk transözefageal ekoyu yapıyor.
2023 tarihinden itibaren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Yardımcı Doçent Doktor ünvanı ile çalışmaya başlıyor. 2015 yılında doçentlik sınavını başarı ile geçip Doçent Doktor oluyor.
2020 itibariyle Kardiyoloji Profesörü ünvanı alıyor.
ADÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak hizmet veriyor.
Hasan Hocam çok iyi derecede Fransızca ve iyi derecede İngilizce biliyor.
Kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği, kalp nakli ve pulmoner hipertansiyon, sporcu kalp sağlığı konusunda çok özel çalışmaları mevcut. İnvazif kardiyoloji (koroner anjiyografi, stent, anjiyo eşliğinde kalp deliği kapama, TAVI) konusunda da uzman.
Son yıllarda özellikle sporcu kalp sağlığı üzerine yoğunlaşıp yayınlar yapıyor. FIFA Futbol Doktoru diplomasını alıyor. Barcelona Futbol Kulübünün resmi eğitim departmanından Futbol Takım Doktorluğu ile ilgili özel sertifikaları da var.
Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış yüzlerce yayını, ulusal ve uluslararası kongrelerde sayısız bildirimleri mevcut.
Ayrıca kendisinin çok sosyal bir yaşam tarzı var. Pazar günleri çocuklarıyla balığa çıkıyor, ailesiyle tarihi ve kültürel çevre gezileri yapıyor, zaman buldukça kongre üyesi de olduğu Beşiktaş maçlarına gitmeye çalışıyor.
Birçok spor insanı, bilim insanları hatta sanatçılar bile rutin kalp kontrolleri için Aydın'a gelip kalplerini Hasan Hoca'ya emanet ediyorlar.
Ben kendisine "Kalbe dokunan adam" diyorum.
Sizin varlığınız bile yaşama sevincimizi artırıyor Hasan Hocam.
Siz bu toprakların bir değeri, hatta mücevherisiniz.
İşinin ehli, liyakatli, gerçek bir profesyonel Profesör Dr. Hasan GÜNGÖR
İyi ki varsınız,
İyi ki hayatımızdasınız.
Saygıyla,
Sağlıcakla...