Belediye Başkanlık makamında yapılan toplantıda DSİ tarafından yapımı tamamlanan Kahvederesi 2 göletinin işletmesi için belediye tarafından devralınması hususu meclis gündemine geldi. DSİ’nin Büyükşehir'e devretmek istemediği göleti Karacasu Belediyesine devretmek istediği kaydedilirken, Başkan Büyükyapıcı, “İlçemizin sulama sorunu yaşamaması için bu konuda elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Uygun görülürse devralalım” dedi. Göletin belediye tarafından devralınması oy birliği ile kabul edildi.

SERMAYE AKTARIMI KABUL EDİLDİ

Diğer bir gündem maddesinde Karacasu Belediyesi Personel Ltd. Şti’ne yapılacak olan sermaye transferi için 2018 yılı mali bütçesinde ödenek aktarılması hususu görüşüldü. Hizmet satın almada çalışan personeller 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği belediye tarafından kurulan Karacasu Belediyesi Personel Limited Şirketi'ne geçirildi. Ana sözleşme gereği 10 bin liralık sermaye taahhüdünde bulunulmuştu. Bunun belediye bütçesinden sermaye olarak  aktarımı yapılması gerektiği kaydedilirken, bunun için Belediye bütçesinden yedek ödenekten 10 bin liranın sermaye transferleri kapsamında ödenek aktarılması hususu Mali Hizmetler Müdürlüğünün talebi üzerine meclis gündemine geldi. Yapılan değerlendirmelerin ardından 10 bin liralık sermaye transferi oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYON RAPORUNDAN KOMİSYONUN HABERİ YOK!

Alemler Mahallesi 6 pafta, 90 parselde bulunan ve güneş enerjisi yatırımı için değerlendirilecek arazide yapılacak imar planı tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün raporu, Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş tarafından okundu. Daha önce İmar Komisyonuna sevk edilen konu hakkında İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Özdemir tarafından komisyon raporu hazırlandı. Meclisin onayına sunulması esnasında ise İmar Komisyonu üyelerinden Necdet Kuzu böyle bir rapordan haberinin olmadığını söyledi. Kuzu’nun, “Benim bu olaydan hiç haberim yok. İlk defa duyuyorum. Bana haber veren olmadı, böyle bir şeyden haberim yok” çıkışının ardından komisyon üyelerinin bilgisi olmadan raporun yazıldığı ortaya çıktı. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “Komisyon toplansın. Komisyon kararı olmadan meclisten geçirmeyi uygun bulmuyorum. Usulüne uygun yapılmalı” dedi. Konunun komisyonun usulüne uygun toplanıp rapor hazırlaması için bir dahaki meclise bırakılmasına karar verildi. Dereköy Mahallesinde geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği etkinliği için gerekli malzemelerin belediye tarafından temin edilmesi yönündeki talep eşitlik ilkesi gereğince oy birliği ile reddedildi.

Haber Videosu