Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

İzmir’in Çeşme ilçesinde çevre bilincini artırmak amacıyla dikkat çekici bir proje hayata geçirildi. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya üzerinden duyurduğu projede, plajların temiz tutulması hedefleniyor. Yeni uygulama kapsamında, plajlarda sigara izmariti toplayan vatandaşlar, Çeştur Cafelerden ücretsiz içecek kazanma fırsatı yakalayacak.

İzmir’de plaj temizliği için başlatılan bu projede, Çeşme Belediyesi tarafından üretilen izmarit toplama kutuları kullanılarak, plajlarda birikmiş sigara izmaritlerinin toplanması sağlanacak. Başkan Denizli, projeyi X sosyal medya hesabından uygulamalı olarak tanıttı ve doğayı koruma mesajı verdi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 25 175345

"BU ŞEKİLDE DOĞAMIZI KORUYORUZ"

Denizli, projeye ilişkin açıklamasında, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından başlatılan bu anlamlı proje ile Ilıca Büyük Plajı, Kocakarı Plajı ve Tekke Plajı’nı daha temiz ve sağlıklı hale getirmek için önemli bir adım attık. Sigara izmariti toplama kutuları sayesinde, izmarit atıklarını hep birlikte temizleyerek doğamızı koruyoruz.” dedi.

Başkan Denizli, projeye destek olan duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, “İzmarit toplayan herkes, izmarit dolu kutuyu getirerek Çeştur Cafelerden diledikleri bir içeceği ücretsiz alabilecek. Bu projeyle sadece plajlarımızı değil, geleceğimizi de temiz tutmayı hedefliyoruz. Birlikte daha yaşanabilir bir Çeşme için el ele veriyoruz ve çevremizi güzelleştiriyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ