TÜRSAB Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a hitap ederek, TGA’nın Aydın'a yönelik çalışmalarını sorguladı ve "TGA ilimiz için ne yaptı Sayın Bakan?" diye sordu. Yurtcan, "Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un seyahat acentalarını göz ardı eden ve sektöre uzak duran tavrı, hem turizm sektörüne hem de Aydın’a ciddi zarar veriyor. Turistleri ülkemize getiren, otelleri dolduran, rehberlerden taşımacılara kadar geniş bir yelpazede istihdam sağlayan seyahat acentalarını sürekli görmezden geliyorsunuz. Bizi dışlamanızın ve yok saymanızın bir sebebi olmalı. Bizim asli görevimiz olan birçok işi, oluşturduğunuz kurumlar aracılığıyla yapmaya çalışıyorsunuz."

Kuşadası'ndaki tarım arazisi 35 yıllığına kiraya verilecek! Denize sıfır... Kuşadası'ndaki tarım arazisi 35 yıllığına kiraya verilecek! Denize sıfır...

"TGA NE YAPIYOR?"

Yurtcan, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) kuruluş amacını ve faaliyetlerini de eleştirerek, "TGA'nın görevi ne, tam olarak ne yapıyor?" diye sordu. Eda Yurtcan: "Turizm sektörüne göre, TGA’nın asli görevi seyahat acentaları ve otelcilerden vergi almak. Peki, gösterilmeye çalışılan görevi ne? Ülkemizi tanıtmak ve turist getirmek. Yani yıllardır seyahat acentalarının başarıyla yaptığı işi üstlenmek istediniz. Ancak TGA, Aydın için ne yaptı?"

"KUŞADASI VE DİDİM İÇİN NE YAPTINIZ?"

Yurtcan, sözlerine şöyle devam etti: "Kuşadası ve Didim için ne yaptınız? Milyonlarca lira yatırılan KOMER için ne yaptınız? Kaç bin turist getirdiniz? Tabii ki getiremediniz ve getiremezsiniz. Çünkü biz, ilimizde hangi ülkeye ne sunmamız gerektiğini daha iyi biliyoruz."
Yurtcan, TGA’dan destek talep ettiklerinde aldıkları geri dönüşlerin yetersiz kaldığını belirterek, “Biz tanıtım desteği istedik, siz ise ‘old town oluşturun’ ya da ‘köprüyü tamir edin’ gibi tavsiyeler verdiniz. Bizi tanıtın dedik, ‘influencer getireceğiz’ dediniz. Biz zaten bunu yapıyoruz, o halde TGA’ya neden ihtiyaç var?” şeklinde konuştu.

"BİZİ VE İLİMİZİ NE ZAMAN SAHİPLENECEKSİNİZ?"

Son olarak Yurtcan, Bakan Ersoy'a seslenerek, "Sektörümüzü ve illerimizi ne zaman sahiplenmeyi düşünüyorsunuz, Sayın Bakan? Eğer sahiplenmeyecekseniz, lütfen bizi rahat bırakın ki, turizmimizi biz tanıtalım." dedi.

Muhabir: AYLİN ESER