"The Simpsons, Donald Trump'ın başkanlığından 2020'deki katil eşekarısı istilasına kadar birçok büyük olayı tuhaf bir şekilde önceden tahmin etti. Dizi baş yapımcısı Matt Selman, bu olayların nasıl öngörülebildiğini açıkladı.

Ekran Görüntüsü 2024 10 08 182015

Selman, People dergisine verdiği röportajda, geleceği tahmin etmenin sırlarının düşündüğünden daha basit olduğunu vurguladı. "Eğer tarih ve matematik çalışırsanız, bazı şeyleri tahmin etmememizin gerçekten imkansız olacağını görürsünüz" dedi. Yazarların, geçmişteki insan hatalarını inceleyerek gelecekteki hataları öngörebileceklerini belirtti.

Tariş 3 bin ton incir aldı Tariş 3 bin ton incir aldı

Selman, izleyicilerin dizinin sahte görsellerle tahminlerde bulunduğunu söylemesinden rahatsızlık duyduğunu ifade etti. "Tahminler sadece gerçek korkunç olayları öngördüğünde daha anlamlı," diyen Selman, insanların bu durumu büyüsel bir şekilde algılamak istediğini ekledi.

The Simpsons, 1989'dan bu yana yayın yapıyor ve 36. sezonunda. Dizi, tipik bir Amerikan kasabasındaki Simpson ailesinin günlük yaşamını konu alıyor. Bu yıl Channel 4, 1996 tarihli bir bölümde Trump’a yönelik bir suikast sahnesinin yeniden yayımlanmasını iptal etti.

Ekran Görüntüsü 2024 10 08 182001

Selman, olayların ve tahminlerin arkasında bir derinlik olduğunu, ancak bunun daha çok geçmişteki hatalara dayanarak oluşturulduğunu vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ