Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özellikle sonbahar aylarında artan üst solunum yolları enfeksiyonlarına karşı vatandaşları uyardı. Ekim ve Kasım aylarının bu tür hastalıkların zirve yaptığı dönemler olduğunu hatırlatan Memişoğlu, hijyenin ve kapalı alanlarda hasta kişilerden uzak durmanın enfeksiyonlardan korunmada hayati rol oynadığını belirtti.

Memişoğlu, vatandaşlara yaptığı açıklamada, özellikle bu dönemlerde hijyen kurallarına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. 

Dünyada sağlık hizmetlerini en iyi sunan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla uluslararası düzeyde başarılı bir konumda olduğunu dile getirdi. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi yönünde yapılan çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Memişoğlu, vatandaşların sağlığını koruma bilincini artırmanın önemine değindi.Ekran Görüntüsü 2024 09 29 210333

Bakan Memişoğlu, "Özellikle toplumumuza sağlığının kıymetini bilmesini, hastalanmadan sağlığını, bedenini korumasını öneriyoruz. Bağımlılıklardan, kilodan, yanlış beslenmeden ve hareketsizlikten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Havalar serinliyor: Tedbirli olmakta fayda var Havalar serinliyor: Tedbirli olmakta fayda var

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarından Nasıl Korunmalı?
Bakan Memişoğlu, sonbahar aylarında artan üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için basit ama etkili önlemler alınması gerektiğini belirtti. Hijyen kurallarına uyulması, kapalı alanlarda hasta kişilerden uzak durulması ve hastalığın belirtisi görülmesi durumunda izolasyonun sağlanmasının, enfeksiyonların yayılmasını önlemede büyük önem taşıdığını vurguladı.

Vatandaşlara özellikle kalabalık ortamlarda dikkatli olmalarını öneren Memişoğlu, kendini izole etmenin ve hastalık belirtileri görülürse hemen tedbir almanın toplum sağlığını korumada önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kaynak: ANADOLU AJANSI