Nazilli Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 37. Ahilik Haftası Ödül Töreni Hangar Kafe’de gerçekleştirildi. Oda Başkanı Olcay Akyıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Ticaret İl Müdürü Arif Aksu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı (AYESOB) Muhammet Ali Künkçü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Halkbank Nazilli Şube Başkanı Rafet Öz ve oda üyeleri katıldı.

Nazillide Ahilik Haftasi Basladi Yilin Ahisi Berber Solak Oldu 506169 Faf86C790392Cbfc88F73Fb78Cbf7Ef3

Çerçioğlu’ndan Arıcı’ya ziyaret! Yapılacak hizmetler görüşüldü Çerçioğlu’ndan Arıcı’ya ziyaret! Yapılacak hizmetler görüşüldü

“AHİLİK SADECE TİCARİ BİR MEŞGULİYET DEĞİLDİR”

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Olcay Akyıldız, ahiliğin öneminden bahsederek, “Ahilik bilginin hikmetle ve ticaretin ahlakla buluşmasıdır. Ahilikte hamd vardır, şükür vardır, kanaat vardır. Ahilik sadece ticari bir meşguliyet değildir. Manevi değerlerimizin, geleneklerimizin, kültürümüzün muhafızıdır. Toplumsal dokunun sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnafımız, güvenilirliğin, dürüstlüğün, emin olma sıfatının simgesidir. Başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ahilik haftasını kutluyorum.” dedi.

Nazillide Ahilik Haftasi Basladi Yilin Ahisi Berber Solak Oldu 506169 Bafac48D10E51494F5575D20F48634Db

“TÜRKİYE ÇADIR DEVLETİ OLARAK KALIRDI”

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü, ahilik tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, “Türk Milleti yerleşik kültüre geçerken zanaatlarını ve toprak işlemeyi öğrendiler. Yüzyıllar önce oluşturulan Ahilik Teşkilatı bugünlere kadar gelmiş ve teknolojiye damga vurmuştur. Debbah Ahi Evran bu adımları atmasaydı Türkiye çadır devleti olarak kalırdı. Ahilik bize üretmeyi, töremizden ve dinimizden gelen güzel ahlakı öğretti. Bu öğretileri gelecek nesillere taşımak bizim görevimiz” ifade etti.

Nazillide Ahilik Haftasi Basladi Yilin Ahisi Berber Solak Oldu 506169 0D65Aa87Bd2Aa2D5C1Ea764D8C547Dd6


Programda konuşan Nazilli Kaymakamı Hatice Küpeli Kan ve Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ahiliğin öneminden bahsederek bu zamana kadar verdikleri emek için teşekkür etti.

Program Nazilli’de 50 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hüseyin Solak’a şed kuşatma töreniyle son buldu. Törende ayrıca programa katılan esnaflara hediye takdim ettiler.

Nazillide Ahilik Haftasi Basladi Yilin Ahisi Berber Solak Oldu 506169 E8851760745Ae6Dfb1Ea5Df0A211A81D

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR