İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, yaptığı açıklamada Aydınlı çiftçilerin sorunlarını dinlediklerini, toplantı için tüm Aydın ili oda başkanlarına davet gönderdiğini, iki oda başkanı hariç kimsenin katılmadığını ifade etti. Ertürk, oda başkanlarının iktidara laf söylemekten korktuğunu da ifade ederek Tarım Bakanlığı’nca Aydın’daki ziraat odalarına verilen yetkinin rüşvet olduğunu söyledi.

“EMİR KULUN DEĞİLİZ”

Ertürk’ün açıklamalarına Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’ndan cevap gecikmedi. Ertürk’ün ziraat odaları ile de basına verdiği açıklamalarda ise suçlayıcı, rencide edici ve hatta hakarete varan söylemleri olduğunu ifade eden Başkanı Kendirlioğlu, şunları söyledi: “İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk Aydınlı çiftçilerin sorunlarını dinlediklerini ifade etmiş, ziraat odaları ile de basına vermiş olduğu açıklamalarda ise suçlayıcı, rencide edici ve hatta hakarete varan söylemleri olmuştur. Toplantı için tüm Aydın İli oda Başkanlarına davet gönderdiğini iki oda başkanı hariç kimsenin katılmadığını belirtmiştir. Oda başkanları senin emir kulun değil partinin İlçe temsilcileri hiç değil herkes haddini bilecek had bilmeyenin haddini sandık önümüze geldiğinde bildiririz. Hiç kimse üreticiye ve onun temsilcilerine parmak sallayamaz.”

“ODALARIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE HİZMET ADINA YARIŞIYOR”

Kendirlioğlu, Ertürk’ün önce bilgi sahibi sonra da fikir sahibi olmasını beklediğini belirterek, “İktidara karşı laf söylemekten korkuyorlar gibi ipe sapa gelmeyen sözler sarf ederek daha önce Ç.K.S. (Çiftçi Kayıt Sistemi)nin e- devlet üzerinden (internetten) kayıt yapıldığını bunun kaldırıldığını söylemiş böyle bir şey yok. Üreticilerimiz isterlerse yine e-devlet üzerinden işlemlerini yapabilirler. Başkanın önce bilgi sahibi sonrada fikir sahibi olmasını beklerdim. Üreticimiz ister odalarımızda isterse e-devlet üzerinden işlemlerini yaptırabilirler ki e –devlet üzerinden yaptırması aidattan muaf olması anlamına gelmez. Başkan şunu iyi bilmelidir ki odalarımız üreticilerimize hizmet adına yarışmaktadırlar. Üreticilerimiz için neler yaptığımızı onların haklarını nasıl savunduğumuzu ziraat odamıza gelsin ben ona münasip bir lisanla anlatırım” diye konuştu.

Efeler Belediyesi’nin Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası markalaştı Efeler Belediyesi’nin Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası markalaştı

“HİÇ KİMSE YETKİYE RÜŞVET DİYEMEZ”

“Bizler her zaman sahadayız sizler ise seçimden seçime” diyen Kendirlioğlu, “Ülkemizde 755 Ziraat Odamız var, Bu seneki uygulamada ÇKS dosya veri giriş yetkisini Tarım Bakanlığı Türkiye’de 3 ile vermiş olup, bu Pilot İllerden birisi ise Aydın İlimizdir. Aydınımızın Pilot İl olmuş olması ziraat odalarının hizmet anlamında ne denli kalite ve öneme haiz olduğunun net göstergesidir. Bizler her zaman sahadayız sizler ise seçimden seçime. Hiç kimse Tarım Bakanlığı’nın odalarımıza verdiği bu yetkiye ve odalarımızın üstlendiği bu yeni görevin adına rüşvet diyemez. Rüşvetin sözlükteki kelime anlamı yaptırılmak istenilen bir işe yasa dışı kolaylık sağlanması için ilgili görevliye ya da görevlilere el altından verilen para mal ve benzeridir. Başkan bu kelimenin anlamını ya bilmiyor ya da çok iyi biliyor ki cümle içinde kullanmış.  Odalarımızda 6964 Sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununda belirtilen hükümler dışında yasa dışı hiçbir ücret talebi ve işlemi yapılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE