SSK ve bağ-kur emeklisinin geçim sıkıntısına çözüm olacak Yeni Haber geldi. TBMM onayı ile 100.000 TL borç kapatma kredisi desteğiyle emekliler borç yükünden kurtulma fırsatı bulacak. Cumhurbaşkanı talimatı üzerine yeni borç kapatma kredisi kampanyası Ziraat Bankası vakıfbank ve Halkbank tarafından yapılacak. Yeni kampanya ile birlikte emeklinin borcu tek bir çatı altında toplanacak ve uzun vadeyle ödeme kolaylığı sağlanacak. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş son dönemlerde kredi kartı ve kredi borçlarını ödemekte güçlük çekiyordu. Yeni emekli borç kapatma kredisi Bu soruna da adeta bir çözüm sunacak. İşte milyonlarca emekliyi bekleyen borç kapatma kredisi fırsatı…

Ekran Görüntüsü 2024 09 29 203354

EKİMDE EMEKLİYE 100.000 TL BORÇ KAPATMA KREDİSİ GELİYOR


Emekliye ek fırsatlar devam ediyor. Ekim ayında milyonlarca emekliyi borç yükünden kurtaracak kararı TBMM aldı. Emekli maaşı alanlar için yeni borç kapatma kredisi fırsatı başlıyor. Devlet destekli borç kapatma kredisi kampanyasında emekliye yönelik sunulacak miktar 100.000 TL oldu. Bu miktar Cumhurbaşkanı talimatı üzerine Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından sağlanacak. Yeni emekli kredisi kampanyasında 3 kamu Bankası uzun vade seçenekleri ile kolay geri ödeme fırsatları sunacak.

EMEKLİLER BORÇ YÜKÜNDEN KURTULACAK


Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizle birlikte emekli maaşlarında beklenen artışların olmaması milyonlarca emekliyi borç yükünün altına sokmuştu.  Emekli vatandaşlar, kredi ve kredi kartlarına yüklenmiş ancak geri ödemede de sorunlar yaşamıştı. Bu durumun farkında olan hükümet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçti. Emekliler için yepyeni bir borç kapatma kredisi paketi Hazırlandı. SSK bağ-kur ve 4c emeklisi ayrımı olmadan milyonlarca emekli vatandaş artık bu Kredi paketine başvuru yaparak borç yükünden kurtulma şansına sahip olacak.

Aydın’da ekmeğe zam gelecek mi? Başkan Akdağ açıkladı Aydın’da ekmeğe zam gelecek mi? Başkan Akdağ açıkladı

Ekran Görüntüsü 2024 09 29 203518

100.000 TL BORÇ KAPATMA KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


Emeklilere yönelik yeni borç kapatma kredisi kampanyasında miktar 100.000 TL olarak belirlendi. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından sağlanacak olan borç kapatma kredisine başvuru işlemleri şubelerden yapılabiliyor. Başvuru yapmak isteyen emekliler T.C kimlik kartı ile birlikte en yakın şubeye müracaat ederek işlem yapabiliyor. Borç kapatma kredisine başvurular 1 Ekim’de başlayacak 31 Ekim’e kadar sürecek. Ekim ayında borç yükünden Kurtulmak isteyen tüm emekliler bu kampanyaya dahil olarak borçlarını kamu bankalarında toplayıp daha düşük faiz oranı ile ödeyebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ