Etkinlik, dernek üyelerinin yanı sıra Aydın'da yaşayan Elazığlılar ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Harput Köfte’nin ikram edilmesinin ardından, derneğin Kürsübaşı ekibi Elazığ yöresinin ve Anadolu'nun farklı bölgelerinden seçkin eserleri seslendirdi. Misafirler de bu müzik ziyafetine eşlik ederek keyifli anlar yaşadılar.

Ekran Görüntüsü 2024 09 19 140234Ekran Görüntüsü 2024 09 19 140245

ETKİNLER DEVAM EDECEK

AYED Başkanı Necati Gür, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Amacımız, köklü bir tarihe sahip olan Elazığ mutfak kültürünü Aydın'da tanıtmak ve hemşehrilerimiz ile komşularımıza bu eşsiz lezzetleri tattırmaktır. Bugün de Elazığımızın simge yemeklerinden Harput Köfte’yi hazırladık. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Dernek olarak, Elazığ’ın zengin mutfak kültürünü ve geleneklerimizi yaşatmaya, belirli aralıklarla düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle sürdürmeye devam edeceğiz.”

Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti Diyanet İşleri Başkanından Ayşenur’un ailesine taziye ziyareti

Ekran Görüntüsü 2024 09 19 140316

Kaynak: HABER MERKEZİ