Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı zeytinyağı sahtekarları arasında, Aydın'da üretim yapan 16 firma yer aldı. Utanç listesinde yer alan firmaların arasında en dikkat çekeni ise Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya'nın Başkaya Tarım Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti isimli işletmesi oldu. Başkan Kaya’nın fason olarak ürettiği naturel sızma zeytinyağına Ayçiçek ve pamuk yağı karıştırıldığı, hileli zeytinyağlarını da sattığı Yeni Foça'da bir işletmede yapılan kontrollerde ortaya çıktı. Yeni Foça'da D.Ç.'ye işletmeye ceza kesilirken, Kaya'nın Aydın Koçarlı'a bulunan zeytinyağı fabrikasında hileli yağlar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

Baskan Bu Ne Yrpli Baskan Kayaya Yag Dolandiriciligi Suclamasi 510097 F3Fdfa79A820B0F7250E6443233168F1

Efeler Belediyesi’nin Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası markalaştı Efeler Belediyesi’nin Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası markalaştı

İŞLETME 2017'DEN BUYANA FALİYETTE

Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya'nın natürel zeytinyağı işletmesini 2017’den faaliyet gösteriyor. Başkan Kaya bölgedeki köylülerden temin ettiği zeytini işletmesinde sıkıp ambalajlayarak, müşterilerine naturel sızma zeytinyağı diye sattığı iddiası şok etkisi yarattı.

Baskan Bu Ne Yrpli Baskan Kayaya Yag Dolandiriciligi Suclamasi 510097 81C59D5E11360C4Cf43E467073Ede84E

SONRADAN ÖĞRENMİŞ

İddialarla ilgili açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya, şirketlerinin kütlü ayçiçek ve pamuk alımı yaparak yağını sıktıklarını ifade etti. Ürettikleri bitkisel yağı, sattıkları D.Ç isimli kişinin kendisine ait restoran da kullandığını öğrendiğini belirten Kaya, “Elif Cafe’ isimli bu firmanın şirketinden aldığı bitkisel yağı aynı zamanda natürel sızma yağı olarak satmasından kaynaklı adının yağ dolandırıcılığında geçtiğini, bununla ilgili hem firma hem de aracı firmalar hakkında dava açıldığını belirtti.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE