Başkan Yetişkin: 'Güvenlik ve asayiş sağlanmasında jandarma önemli rol oynuyor' Başkan Yetişkin: 'Güvenlik ve asayiş sağlanmasında jandarma önemli rol oynuyor'

Aile destek ödemesi alan milyonlarca vatandaş için kötü haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödemeler için son tarihi duyurdu. Peki aile destek ödemesi ne zaman bitiyor? Yeni bir sosyal yardım programı yapılacak mı? Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 4 milyondan fazla hanenin faydalandığı aile yardımı ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Merakla beklenen aile destek ödemesi son tarih haberimizde…

Ekran Görüntüsü 2024 09 24 202036

Türkiye’de Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için devletin sağladığı sosyal yardım ödemeleri çok önemli. Aile Destek paketi ödemeleri de önemli yardımlardan biriydi. Temmuz ayı itibarıyla aile destek ödemesi döneminin sona ereceği daha önce duyurulmuştu. Fakat Cumhurbaşkanı kararıyla aile yardımı ödemelerinin süresi uzatıldı. Aile destek yardımı ile ilgili yeni bir gelişmede bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyuruldu. Her ne kadar süresi uzatılsa da aile destek ödemesi bitiyor. Peki aile yardımı ne zaman bitecek? Eylül ayı aile destek ödemesi hesaplara yattı mı?

Ekran Görüntüsü 2024 09 24 202543

AİLE DESTEK ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH VERİLDİ


4 milyona yakın hanenin faydalandığı aile destek ödemesi Normal şartlarda 2024 Temmuz ayı itibariyle sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yardım süresi uzatıldı. 850 TL ile 1250 TL arasında değişen aile yardımı Ağustos ve eylül ayında da devam ediyor.

Fakat aile destek ödemeleri ile ilgili yeni gelişme var. Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan aile yardımı ödemeleri yıl sonunda sona erecek. Yani ödemelerin Aralık ayına kadar yapılması ve yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.  Dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlar ödemelerin 2025 yılında da devam etmesini bekliyordu Fakat bakanlıktan bu yönde bir karar alınmadı. O sebeple de 2024 yılının sonuna kadar sürecek olan yardımların Yeni yılda kesileceği tahmin ediliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 09 24 202708

YENİ SOSYAL YARDIMLAR GELEBİLİR


Ancak Aile Destek paketi ödemelerinin sona ermesi ile birlikte yeni sosyal yardım programları da hazırlanabilir. Aile Bakanlığı bir süredir vatandaşlık maaşı üzerinde çalışıyordu. Aile Destek paketine yoğun bir talep olması nedeniyle 2 yıl daha uzatıldı. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren devam etmeyeceği konuşuluyor. Bu nedenle de vatandaşlık maaşının devreye alınması yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Özellikle enflasyonda beklenen belirgin düşüşüm gerçekleşmesi halinde vatandaşlık maaşının hayata geçebileceği konuşulan konular arasında. Fakat şu ana kadar bu konuda kesinlikle kazanan bir durum bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ