Aydın’ın en eski köylerinden biri olan, çalışkanlığı vefası ve vatanseverlikleri ile de bilinen Germencik İlçesi’ne bağlı Dağyeni Köyü, geleneklerini sürdüren ender köylerden biri olarak tanınıyor.

Bu Koyde Olenler Topraga Verildikten Sonra Ani Kosesinde Yasatiliyor 7Ed9A9A0Db07A54Bc661Bb15F1C56941

Kurtuluş Savaşı yıllarında işgalci güçlerin ve Yunan çetelerinin ölüm listesine aldıkları Celal Bayar’ı koruyup sağ salim Ankara’ya ulaştırmaları ile de bilinen Dağyeni Köyü, gelenek ve göreneklerine sahip çıktığı gibi ölmüşlerine de ilginç bir yöntemle hatırdan çıkarmıyor.

Enerji şirketinden açıklama; 'Çevreye tehlikeli atık bertarafı olmayacak' Enerji şirketinden açıklama; 'Çevreye tehlikeli atık bertarafı olmayacak'

Bu Koyde Olenler Topraga Verildikten Sonra Ani Kosesinde Yasatiliyor 04Ee77Ea0A38C111578B62D79A4Db7Ff

Köyde ölenlerin fotoğrafları köy kahvesindeki bir köşede asılıp hatırlanıyor. Bu geleneğin uzun zamandır sürdürüldüğünü belirten köyün genç kahvecisi Cezmi Yaman, “Köyümüz merkeze uzak bir dağ köyü olmasına rağmen bir yandan yeniliklere açık diğer yandan da geleneklerine bağlı çalışkanlığı ve vatanseverliği ile nam salmış bir köydür. Büyüklerimiz sanırım vesikalık fotoğraflar adet olduktan sonra köyde doğup büyümüş kişiler öldükten sonra onların hatıralarını daha fazla yaşatıp daha çok rahmet okunması için bir köşe oluşturulmuş. Biz de bu geleneği sürdürüyoruz” dedi.

Bu Koyde Olenler Topraga Verildikten Sonra Ani Kosesinde Yasatiliyor 6Ae348D1E9425Feea055305722Ecf6A6

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI