Kuşadası Belediye Tiyatrosu çalışmalarına başlıyor Kuşadası Belediye Tiyatrosu çalışmalarına başlıyor

ADÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Atila Yüksel, Prof. Dr. Zekiye Karaçam, Prof. Dr. Ethem Aktürk, Doç. Dr. Fatih Ersan, Doç. Dr. Adem Özçelik ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akpınar, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri) ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdi.

GURUR YAŞATTILAR

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine giren Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yüksel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekiye Karaçam, Fen Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ethem Aktürk ve Doç. Dr. Fatih Ersan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Özçelik ve Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akpınar, kendileri ve üniversiteleri adına büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti. Stanford Üniversitesince yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinin yüzde 2'lik sıralamasında yer alan öğretim üyelerinin yapmış oldukları çalışmalar; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak sıralanıyor.

REKTÖR KENT’TEN AKADEMİSYENLERE TEBRİK

Öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim görmüş ve kariyer yapmış, dünya standartlarında eğitim verilen güçlü bir kadro tarafından yetiştirildiğini belirterek akademisyenleri tebrik eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “ADÜ Ailesi olarak bilgiye ulaşmak için sürekli üreten ve yeninin peşinden koşan bir politikamız var. Üniversitemiz, yakaladığı başarıların tamamını daha ileri taşıyacaktır. Bu konuda hem akademisyenlerimizin azmine hem de motivasyonlarına güvenimiz tamdır. Bilmeye ve bilgiye duyduğumuz bu ihtiyacı akademik seviyedeki çalışmalarla karşılamak ve güvenilir yöntemlerle elde edilen sonuçları insanlığın faydasına toplumla paylaşmak için gayret gösteren siz değerli hocalarımızı şahsım ve Üniversitemiz adına tebrik ediyorum.” dedi.

Editör: Derya AKGÜL