Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonu’nda çocuklara motivasyon sağlamak ve ailelere de sosyal destek kaynağı olmak amacıyla düzenlenen organizasyonda çocuklara uygun özel ürünler ile hazırlanan yiyecek ve içecekler ikram edildi. Hazırlanan pastayı Rektör Danışmanı ve Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil ve hastane personeli çocuklarla birlikte kesti. “Leyladan Sonra” ekibinin sunduğu gösterinin ardından çocuklara hediyeleri takdim edildi.

Narin Güran davasında şok edici yeni delil! Ahırda bulundu,incelemeye alındı Narin Güran davasında şok edici yeni delil! Ahırda bulundu,incelemeye alındı

“ERKEN TEŞHİS MERKEZİ HALİNE GELDİK”

ADÜ Hastanesi Çocuk Metabolizma Bölümünün, başarılı bir şekilde hizmet verdiğini vurgulayan Rektör Danışmanı ve Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil, “Sizlerin desteği ile Çocuk Metabolizma Bölümümüz güçlenmiş ve gelişimini sürdürmüştür. Bu süreçte, ulusal neonatal tarama programı kapsamında fenilketonüri ve biotinidaz eksikliği gibi metabolik hastalıkların erken teşhisine yönelik bir merkez haline geldik ve bu sayede erken teşhis edilen vakalar ile ailelere ve çocuklarımıza umut dolu bir gelecek sağlama hedefimize bir adım daha yaklaştık. Bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Çocuk Metabolizma Bölümü hakkında bilgilendirmede bulunan Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Göksoy, Çocuk Metabolizma Bölümünün hedefinin nadir hastalıklar merkezi haline gelerek fonskiyonel çalışmaların yapılması ve genişletilmesi ile uluslararası çalışmaların merkezi haline gelmesi olduğunu belirtti.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ