Horsunlu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde huzur ve asayiş çalışması için şüpheli araç ve motosikletler üzerine uygulama yapan polis ekipleri, plakası olmayan siyah bir motosikleti durdurdu. Sürücü A.Ö.'nün şüpheli tavırları üzerine yapılan incelemede, motosikletin plakasının olmadığı ve şase numarasının kazındığı tespit edildi. A.Ö., polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, motosiklet polis amirliği bahçesine çekildi. A.Ö., motosikleti uzun zaman önce satın aldığını ve şase numarasının kazındığından haberi olmadığını söyledi.

Horsunlu Polisi 8 Yil Once Calinan Motosikleti Buldu 488578 66294093D57A212Abf39A355C4A1A200

RUHSATSIZ MOTORLA GEZGİ


A.Ö. hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla işlem başlatıldı. İzmir Bölge Polis Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemede, motosikletin şase numarası uzman ekipler tarafından belirlenerek, 2016 yılında Nazilli ilçesinde çalınan 2011 model 09 NM 161 plakalı Mondial motosiklet olduğu tespit edildi. Ruhsatı olmayan motosikleti nasıl aldığı merak konusu olan A.Ö.’nün ayrıca hırsızlık veya hırsızlık mali bilerek almak suçlamasıyla da yargılanacağı kaydedildi.

Horsunlu Polisi 8 Yil Once Calinan Motosikleti Buldu 488578 Efe73C6802Ebbd022004Ebd174E91587

Aydın'daki tren kazasından acı haber Aydın'daki tren kazasından acı haber

HORSUNLU POLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ


19 Temmuz 2024'te çalıntı motosikletin tespit edilmesinin ardından, araç sahibi Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen'e ulaşıldı ve motosiklet kendisine teslim edildi. Özmen, motosikletinin ilk olarak 2013 yılında Nazilli'de çalındığını ve aynı gün Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunduğunu, ancak ikinci kez 2016 yılında çalınmasının ardından bu kez 8 yıl sonra bulunduğunu belirtti. Özmen: "Motosikletimi muhtemelen kırsal mahallelerde kullanmışlar. O nedenle bu zamana kadar bulunamamıştı. Horsunlu Emniyet Amirliği ekiplerinin dikkati ile uzun süre sonra bulundu. Dikkatleri ve özverileri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür çalıntı motosikletlerin daha erken bulunması için plakasız motosikletleri görenlerin emniyet güçlerine ihbar etmesini, benzin istasyonlarının benzin vermemesini ve en önemlisi de motosiklet tamircilerinin şasesi kazınmış bir araç varsa kesinlikle tamir etmeyip, emniyete bilgi vermelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR