Hipertansiyon hastaları için sağlıklı beslenme tavsiyeleri

Abone Ol

Sarımsak ve limon kan basıncını düşürücü etkisi nedeniyle hipertansiyonlu hastalar tarafından tüketilmesi önerilir.
Günlük tuz tüketimi 4 – 6 gram ( 1.5 – 2.5 gram sodyum ), yaklaşık 1 tatlı kaşığı ile sınırlandırılmalıdır.
Tüketilen yemekler, ekmek, peynir gibi birçok yiyecek ve içecek tuzsuz olarak tercih edilmelidir.
Yemekler çeşitli baharatlar, nane, maydanoz, kekik, dereotu, limon suyu, soğan ve sarımsak gibi lezzet verici besinler kullanılarak çeşnilendirilebilir.
Balık veya balık yağı takviyesi, kan basıncının dengesini sağlamada etkilidir. Bu nedenle haftada 2 – 3 kez balık tüketmeye özen gösterilmelidir.
Hipertansiyon hastalığında en önemli şey düzenli fiziksel aktivite yapmak ve sağlıklı vücut ağırlığına sahip olmaktır. Bu nedenle bu bireyler ideal kilosunun üzerinde ise mutlaka bir beslenme uzmanı eşliğinde ideal vücut ağırlığına ulaşmalıdır.
       Hipertansiyon Hastaları Hangi Besinlerden Kaçınmalıdır?   İşlenmiş Şarküteri Ürünleri (Sucuk, salam, jambon vb.) Salamura Ürünler (Turşu, zeytin, yaprak) Soslar (ketçap, hardal vb.) Paketlenmiş Gıdalar Doymuş Yağlar  (Tereyağı, margarin, vb.) Tuz, tuzlu peynir, tuzlu ekmek                                                       Ev Salçası Tarhana Şalgam Suyu, Maden Suyu Alkol            Sağlıklı ve mutlu günler dilerim…                    
                                                                                                                                                                   Diyetisyen Kadriye Akyağcı