Hayvan Kahramanları (Animal Heros) web sitesinin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) ve İtalyan Hayvan Hakları Partisi, Türk hükümetinin milyonlarca sokak köpeğinin hayatını tehdit eden yıkıcı bir yasa tasarısını geçirmesini durdurmak için tüm hayvanseverleri acilen destek dilekçesini imzalamaya çağırdı.

SOKAK KÖPEKLERİNİN YAŞAMASI SİZLERİN ELİNDE

‘Sizlerin desteği, Türkiye'deki 4 milyon sokak köpeğini ve yavrularını ölümden kurtarabilir’ mesajına yer verilen açıklamada, ‘Türk hükümeti, sokak köpeklerinin yakalanmasını ve köpeklerin yıllardır aç bırakılıp öldürüldüğü 'köpek kulübelerine' kapatılmasını amaçlayan bir yasa tasarısı önerdi. Bu önerinin amacı saldırı, kaza ve kuduz riskini önlemektir, ancak seçilen yol kitlesel kısırlaştırma değil, milyonlarca sokak köpeğini öldürme yoludur. Hükümet bu tasarıyı ne zaman geçireceğini açıklamadı, ancak her gün olabilir. Bu masum hayatları kurtarmak için zaman daralıyor’ sözlerine yer verildi.

Haytap Sokak Hayvanlarinin Sesini Dunyaya Duyuruyor 491428 14A388E0Bad1D7F413A51F6F2228Ec1D

Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı Söke’de Gaziler Günü’nde pilav hayrı

25 BİN HEDEFE ULAŞILINCA İMZALAR TÜRKİYE TARIM BAKANI’NA SUNULACAK

"Bu dilekçeyi imzalayarak, ötenazi riski altında olan milyonlarca Türk köpeğinin sesi oluyorsunuz’ mesajı ile site ziyaretçilerini karşılayan imza destek uygulaması şu ana kadar 14 bin 247 imza sayısı ile hedefin yüzde 57’sine ulaşmaya başardı. Ziyaretçi sayısı ve destekçilerin dünya çapından hayvanseverleri kapsadığı siteden yapılan açıklamada, ‘Eğer 25.000 imza toplamayı başarırsak, Haytap'ın kurucusu imzaları Türkiye Tarım Bakanı'na sunacak. İmzanız büyük fark yaratabilir. İnsancıl ve etkili çözümler talep etmek için bize katılın. Türk hükümetini merhametli yöntemler benimsemeye ve bu masum hayvanları korumaya çağıran dilekçeyi imzalayın. Birlikte bir değişiklik yapabiliriz’ denildi.

Muhabir: AYLİN ESER