Etkinlik, hastanenin poliklinik girişi ve çocuk cerrahi servisinde gerçekleştirilirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul , İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici , Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan , hastane yönetimi, personeller, hasta yakınları ve çocuk hastalar katılım sağladı.
Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı . Ardından, Efeler Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı müzikli gösteri büyük alkış topladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul ve İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici , servislerde tedavi gören çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi . Balonlar ve Türk bayraklarıyla süslenen hastane, bayram coşkusunun yaşandığı bir şölene dönüştü. Aydın Gençlik Merkezi Gönüllülerinin desteğiyle, müzik eşliğinde oynanan oyunlarla çocuklar hastalıklarını kısa süreliğine unuttu. Pasta kesimi sonrasında herkes gönüllerince eğlendi.