Söyleşide yaşamından kesitler aktaran Kuruoğlu, anneannesinin ısrarıyla güzellik yarışmasına girdiğini, önce Türkiye, daha sonra da Avrupa Güzeli seçildiğini anlattı. Bu süreçten sonra balerinlik yapmaya devam ettiğini belirten Kuruoğlu, menüsküs olup sakatlandıktan sonra akademisyen olarak hayatını sürdürdüğünü dile getirdi.

50 KİŞİLİK KÖYDE 2 DERNEK KURDU


Kuruoğlu, söyleşide 1982 yılında geldiği Güzelçamlı'ya hayran kaldığını, daha sonra babasının buradan ev aldığını belirtti. Özellikle Caferli Mahallesi'ni çok sevdiğini dile getiren Kuruoğlu, 15 yıl önce buradan arazi alarak çiftçilik yaptığını vurguladı. Daha sonra butik bir otel ve restoranı hizmete soktuğunu, kurmuş olduğu Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yürüttüğünü, 50 kişilik mahallede 2 derneğin olduğunu ifade etti. Kuruoğlu, dernek faaliyetlerini görseller eşliğinde anlattı.

ÇİFTÇİLERE DESTEK OLMAK İSTİYOR


Yaşadığı zorlukları, yaptığı mücadeleleri de katılımcılara aktaran Kuruoğlu, çitçiler ile doğrudan görüşüp daha ferah bir hayata kavuşmalarında yardımcı olmak istediğini belirtti. Kuruoğlu, projelerinin desteklenmesi halinde, çiftçilerin sosyal, hem de ekonomik açıdan güçlenebileceğini, işsizlik ve göç gibi önemli sorunların çözülmesine katkı sunulacağını iletti.   

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ


Söyleşinin sonunda, Caferli ve Ağaçlı bölgelerinde açılması düşünülen jeotermal santralleriyle ilgili, yönetmenliğini Cenk Behram Su’nun yaptığı belgesel izlendi. Belgeselin önümüzdeki günlerde Ekolojik Film Festivali'ne katılacağı belirtildi.
Soru ve cevaplardan sonra, EKODOSD’un teşekkür belgesi Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Şerifoğlu tarafından, Kuruoğlu’na takdim edildi.