Aydın'da girişimcilere yönelik sağlanan devlet destekleri, il ekonomisine katma değer olarak yansımaya devam ediyor. KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteği ile projesini hayata geçiren Hasan Yaşar, Türkiye'de ilk defa uzaktan kumandalı yerli malı hidrolik sondaj makinelerinin üretimini gerçekleştirdi.

TALEP YOĞUN


Efeler ilçesi Ata Mahallesi Zeybek Bulvarı üzerindeki fabrikada üretilen ve sektörde tek olma özelliği taşıyan sondaj makinelerine talebin yoğun olduğunu dile getiren Yaşar, "Şuana kadar 4 adet bu makinelerin satışını gerçekleştirdik. Yoğun talep nedeniyle siparişlere yetişemiyoruz. İhraç edilir hale gelen sondaj makineleri su, doğalgaz aramalarında önemli avantaj sağlıyor" dedi.

AYDINLI İSTERSE ÜRETİR


KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, fabrikalarında ziyarette bulunduğu işletme yetkilisi Hasan Yaşar ve makine mühendisi İrem Duru'dan makine hakkında bilgi aldı. Aydın'a değer kattıkları için işletmenin yetkililerine teşekkür eden Dülger, "Aydınlı isterse Türkiye'de ilk ve tek yerli sondaj makinesi de üretir. Girişimcimiz Hasan Yaşar, bunu başardı. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen makineden 4 adet satılmış ve siparişlere yetişilemiyor. Türkiye'de tek üretici olan firmamız, yeni projeleri üzerine çalışmaya devam ediyor. Aydın'a değer katan işletmemizi tebrik ediyor, örnek olmasını diliyorum" dedi.