Güzelçamlı Mahallesi eski belediye başkanı Özkal Yüksel, 'Güzelçamlı üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı' cümleleri ile başladığı paylaşımında, Güzelçamlı'nın bazı rant çevreleri tarafından doğal güzelliklerinin yok edilme tehtidi ile karşı karşıya olduğu iddiasına yer verdi.

Çerçioğlu'ndan Nazilli ziyareti Çerçioğlu'ndan Nazilli ziyareti

Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifası ile gündeme gelen Güzelçamlı eski belediye başkanı Özkal Yüksel, yeni paylaşımında, Güzelçamlı'da, Otomatik Tepe çevresinde yüzlerce dönümlük sit alanının 2.dereceden 3.dereceye düşürüldüğünü ve alınan bu kararla yüzlerce dönümlük sit alanında imara açma çalışmalarının önünün açılmış olacağı iddiasına yer verdi. Yüksel'in paylaşımı, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı.

Guzelcamli Mahallesisi Eski Belediye Baskani Yukselden Rant Iddiasi 505757 D3111A1B9A2C0D78F26Eaf8D50Bd4171-1

Özkal Yüksel'in paylaşımı sosyal medyada şu cümlelerle yer aldı;

Gözünü para hırsı bürümüş bazı rant çevreleri Güzelçamlı'nın doğal güzelliklerini yok etmek ve Güzelçamlı'yı mahvetmek için harekete geçtiler. Otomatik Tepe çevresinde yüzlerce dönümlük sit alanı 2.dereceden 3.dereceye düşürüldü. Böyle bir karara ne gerek vardı. Alınan bu kararla yüzlerce dönümlük sit alanında imara açma çalışmalarının önü açılmış oluyor. Bu Güzelçamlı için büyük bir tehlike, felakettir. Bu alanların içinde özel mülkiyete ait arazilerin yanında yüzlerce dönüm hazine ve orman arazisi mevcuttur. İmara açıldığı takdirde, bu kamu arazileri de gözünü para hırsı bürümüş rantiyelerin eline geçecektir. Bu alanların İmara açılması durumunda binlerce zeytin ve çam ağacı kesilecektir. Bölgenin topografyası, ekolojisi, bitki örtüsü, iklimi ve doğal yaşam zinciri bozulacaktır. Susuzluk hat safhaya çıkacaktır.

Kısacası Güzelçamlı mahvolacak, katledilecektir. Güzelçamlı'daki tüm sit alanları, Milli Park koruma sınırındaki alanlar ve (TNKA) Tarımsal niteliği korunacak alanlar, zeytinlikler kesinlikle korunmalı hiç bir şekilde imara, yerleşime izin verilmemelidir. Bu konuda en önde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası İlçe Belediyesi durmalıdır. İmara açılacak her türlü girişimin önüne geçilmelidir. Güzelçamlı'nın geleceğini karartacak olan bu girişimlere Güzelçamlı'yı seven, bu Vatanı seven herkes, yasalar çerçevesinde karşı çıkmalıdır. Tüm çevreci kuruluşlar, mimarlar ve şehir plancıları odaları ve sivil toplum kuruluşları bu tehlikeyi gündeme taşımalı ve gerekli girişimleri bir an önce başlatmalıdırlar. Gelecek kuşaklara temiz ve yeşil bir doğa bırakalım. Çocuklarımızın, torunlarımızın yüzüne bakacak yüzümüz olsun'

Muhabir: AYLİN ESER