Aydın’da Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Gıda tüketiminin artacağı Ramazan Bayramı’nın öncesinde Aydın Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Fatih Göğebakan, vatandaşları uyardı. Gıda güvenliği ve tağşiş uyarısında bulunan Göğebakan, vatandaşları bilinçli tüketime davet etti.

“GÜVENİLİR MARKALAR TERCİH EDİLMELİ”

Ramazan Bayramı’nda sofralarda yer alacak gıdaların güvenliğinin büyük önem taşıdığını kaydeden Göğebakan, “Tatlılar, et ve süt ürünleri gibi gıdalarda tağşiş riski artarken, bilinçli tüketim halk sağlığını korumanın en önemli adımıdır.” dedi. “Tağşiş ve hileli gıdalara dikkat” diyen Göğebakan, “Süt ve süt ürünlerinde sahte tereyağı, nişasta veya bitkisel yağ içeren peynir ve yoğurtlar merdiven altı üretimle satılabilmektedir. Güvenilir markalar tercih edilmelidir. Et ve et ürünlerinde ise kaynağı belirsiz kıyma, sucuk ve salam gibi ürünlerden kaçınılmalı, güvenilir kasaplardan alışveriş yapılmalıdır. Tatlı ve şekerlemelerde de ucuz ve sağlıksız tatlandırıcılar veya gıda boyaları içeren merdiven altı ürünlere dikkat edilmelidir.” diye konuştu.

Yüzbaşıoğlu, çocuklarıyla birlikte Erdoğan’ın bayramını kutladı Yüzbaşıoğlu, çocuklarıyla birlikte Erdoğan’ın bayramını kutladı

“AMBALAJSIZ ÜRÜN ALMAYIN”

Sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için önerilerde de bulunan Göğebakan, “Ambalajsız, etiketsiz, son kullanma tarihi belirsiz ürünler alınmamalıdır. Piyasadan çok daha düşük fiyatlı ürünlere şüpheyle yaklaşılmalıdır. Yol kenarında veya açıkta satılan gıdalar tüketilmemelidir. Gıda alışverişleri güvenilir marketlerden ve yetkili işletmelerden yapılmalıdır. Aydın Veteriner Hekimleri Odası olarak halk sağlığının korunması adına gıda güvenliği konusundaki denetimlerin artırılmasını destekliyor, vatandaşlarımızı bilinçli tüketime davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ