Doğalgaz Faturalarında Yeni Düzenleme: Tüketim Kademelerine Göre Fiyatlandırma Geliyor
Doğalgaz faturalarında da elektrikte olduğu gibi kademeli tarifeye geçilmek üzere çalışmalar yapılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın doğalgaz dağıtım şirketlerine gönderdiği talimatta tüketim miktarlarının kademelere ayrılarak raporlanması talep edildi. İşte detaylar...
Abone Ol
Türkiye’de enerji faturalarını etkileyen yeni bir adım gündemde. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaz faturalarında kademeli tarife düzenlemesi için çalışmalara başladı.
Bakanlık, doğalgaz dağıtım şirketlerine gönderdiği talimatla, tüketim miktarlarının farklı kademelere ayrılarak raporlanmasını istedi. Bu düzenleme, artan enflasyonun getirdiği yüksek enerji maliyetleri nedeniyle devletin sağladığı milyarlarca liralık sübvansiyonu daha etkin kullanmayı amaçlıyor.
Sübvansiyon Kesintisi ve Faturalara Gizli Zam Riski
KRT’den Olcay Aydilek'in haberine göre; işyeri ve konut aboneleri, aylık doğalgaz tüketim miktarlarına göre farklı kategorilere ayrılacak. Belirli bir tüketim sınırını aşan aboneler için sübvansiyon desteğinin sona ermesi bekleniyor.
Bu da belirli bir tüketim miktarının üstüne çıkan faturalarda yüzde 100’ün üzerinde artış riski anlamına geliyor. Doğalgaz sübvansiyonlarının kademeli olarak azaltılmasıyla, yüksek tüketim yapan kullanıcıların faturaları ciddi ölçüde artacak.
Doğalgazda Yüksek Tüketim Sınırı Henüz Netleşmedi
Doğalgaz faturalarında sübvansiyon desteğinin kaldırılacağı sınır henüz belirlenmiş değil. Geçtiğimiz haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarına yönelik olarak “Hazine üzerinden çok ciddi desteğimiz var.
1000 liralık doğalgaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı halen devlet tarafından karşılanıyor.” ifadelerini kullanmıştı. Bayraktar, yüksek gelir grubundaki tüketicilere maliyet esaslı bir tarifenin daha adil olacağını vurguladı.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.