ASTİM OSB Sürekli Eğitim Merkezi’ndeki (SEM) törene, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, İş-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı ve ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, OK Kardeşler Treyler Genel Müdürü Hakan Maraş, eğitimciler, kursiyerler ve davetliler katıldı.
ÜNİVERSİTELER ŞEHRİN LOKOMOTİFİDİR
Sanayi-Üniversite iş birliğinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ortaya çıkan sinerjinin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Üniversite ile halkın bütünleşmesine çok önem veriyoruz. Üniversite, Aydın halkıyla bir bütün olduğunda çok büyük bir güç olacaktır. Üniversitemiz, TÜBİTAK’tan tüm üniversiteler arasında en çok proje desteği alan 15. Üniversite. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Üniversitemizin akademik ve idari personeliyle gurur duyuyorum. Çok şükür ki üretiyoruz, çalışıyoruz. Aydın isteyecek, üniversite projelendirecek, sonra ilimizin dinamikleri harekete geçerek Ankara’ya gidip siyasilerimizle birlikte istediğimizi alacağız. Biz üniversitemizin kapılarını ardına kadar açtık; tepeden bakan bir üniversiteye kimsenin ihtiyacı yok. Sahada olacağız, işin içinde olacağız. Üniversiteler şehrin lokomotifidir; biz bütün projelerin paydaşı olmaya hazırız.” dedi.
GELECEĞİMİZ GENÇLERE EMANET
İŞ-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi, projenin Sanayi-Üniversite iş birliğinin kıskanılası bir örneği olduğunu belirterek, katılımcılardan çok şey beklediklerini ifade etti. Birçok projeyi desteklediklerini ancak ‘Mühendis Formasyon Eğitimi’nin çok değerli bir proje olduğunu ifade eden Terzi, “Bu projenin paydaşı olduğumuz için ayrıca mutluyum. Doğru iş arayan ile doğru işveren arasındaki köprü olarak İş-Kur bu tür projelerin her zaman destekçisi olacaktır. 129 Gün ve 966 saat süren bu eğitimin ardından bugün kursiyerlerimize sertifikalarını vererek iş hayatına uğurluyoruz. Bu bizim için de büyük bir gurur, Üniversiteyi ve OK Kardeşler’i bir kez daha böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için tebrik ediyorum. Gençlerden beklentimiz büyük, geleceğimiz gençlere emanet” diye konuştu.
AKADEMİK BİLGİYE İŞ HAYATI SİMÜLASYONU EKLENDİ
OK Kardeşler Genel Müdürü Hakan Maraş, önemli bir proje ile sektörün gereksinimlerini bilen yeni çalışma arkadaşları kazanmanın kendileri için de büyük bir mutluluk olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Yaklaşık 6 ay süren bu eğitim, akademik bilgiye eklenen iş hayatı simülasyonu ile bilgi ve derinliği bambaşka bir noktaya taşıdı. İş gücüne yeni atılan değerli arkadaşlarımızın aldığı bu eğitimi çok önemsiyoruz. Ülkemiz son dönemde, AR-GE çalışmalarına verdiği destek ve önemle bugün kendi arabasını üretebilir bir duruma gelmiştir. Üretim ve ihracat rakamlarının sürekli artma eğilimi de ülkemiz sanayisinin bir bütün olarak katma değer yaratma kabiliyetlerinin bir göstergesidir. Sektördeki değişim, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı ihtiyacını da yukarıya taşımıştır. Genç mühendislerin işe uyum süresini hızlandırmak, mühendis adaylarının niteliklerini arttırmak, kamu sanayi işbirliği kapsamında hedeflediğimiz ve bugün belli bir aşamaya getirdiğimiz önemli bir projedir. Bugün sonuna geldiğimiz Mühendis Formasyon Eğitimi Projesi’nin paydaşlarına ve eğitimcilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
Program, katılımcılara ve eğitimcilere sertifikalarının takdiminin ardından gerçekleşen kokteyl ile sona erdi.