Bu hafta ‘Spordan Hayatlar’ röportaj dizisinde yer verdiğimiz isim, Aydınlılar tarafından yakından bilinen, eski gazeteci ve spor muhabiri, aynı zamanda da fanatik bir Aydınsporlu Gökhan Yördem oldu.
Doğma büyüme Aydınsporlu olan Yördem, 8 yaşından beri Aydınspor maçlarını iç sahada ve deplasmanda sürekli izleyen fanatik bir Aydınsporlu. 4 yıllık gazetecilik mesleğinin ardından geçtiğimiz yıllarda mesleği bırakarak, waffle dükkanı açan ve Aydınlılara ‘Leztamin Waffle’ dükkanında tatlı hizmeti veren Gökhan Yördem ile Aydınspor ve Aydınspor 1923’ü konuştuk. 31 yaşındaki eski gazeteci ve fanatik bir Aydınspor sevdalısı Gökhan Yördem’in, ilk izlediği Aydınspor maçından tutun, bu yıllara kadar süreç dahilinde değişen Aydınspor 1923 maçına kadar, siyah-beyaz bir sohbette, camianın geçmişini ve geleceğini masaya yatırdık.
KAMİL KAZANKAYA: Aydınspor’un ilk izlediğiniz maçı hangisiydi?
- “İLK İZLEDİĞİM MAÇTA ÇOK HEYECANLIYDIM”
GÖKHAN YÖRDEM: “İlk izlediğim maç Aydınspor – Boluspor maçıydı. Ama o zamanlar babam beni maçlara götürmüyordu. İstenmeyen sözler ya da küfürlü sözler duyarım diye maçlara pek götürmezdi. Dayım Adnan Aydınlar, Aydınspor’da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Ayrıca Mehmet Anbarlı çok yakın aile dostumuzdur. O zamanlar onların da olduğu dönemde, hep protokol tribününde otururduk. Ama ben oradan kaçıp kapalının sağına Asi Kankalar’ın içine girerdim. Senelerdir ben Aydınspor’luyum. Başka bir takım tutmam”
- Aydınspor’un her maçına gidiyor muydunuz?
“AYDINSPOR SAYESİNDE TÜM BATIYI GEZMİŞİMDİR”
“Liseyi ben Nazilli Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde okudum. Zaten ev sahibi olduğumuz her maça geliyordum. Deplasmandaki maçların da büyük bir bölümüne gidiyordum. Elimden geldiğince gidiyordum. Aydınspor sayesinde bir defa Türkiye’nin batısını komple gezmişizdir. Aydınspor taraftarları da muhakkak gezmiştir”
- “Asi Kankalar ile nasıl buluştunuz?”
“GÜZEL BİR ARKADAŞ GRUBUMUZ VARDI”
“Bizim arkadaş grubumuz vardı. Ahmet Kandemir, Fatih Uygurlu, Sefa Arslan, Mehmet Kavas, Hüseyin Kaçmaz ve Okay Kaygısız gibi daha ismini sayamadığım bir çok isim vardı bu grubumuzda. Biz normal sosyal hayatta da birlikteydik. Bizim hep ortak paydamız Aydınspor’du. Tabii şimdiler herkes bir yana savruldu. Şehir dışında yaşayanlar var. Pek görüşemiyoruz. Özel günlerde ya da sosyal medya aracılığıyla yine arada bir konuşuyoruz” - “4 Büyüklerden başka bir takım tutuyor musunuz?”
“4 BÜYÜKLER DİYE BİR ŞEYE İNANMIYORUM”
Üniversiteyi Ankara Gazi Üniversitesi’nde okudum. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde okudum. O zamanlar Aydınspor sevgisinin bizde zirve yaptığı dönemlerdi. Aydınspor küme düşüyordu, bizim sevgimiz daha da artıyordu. Şanslı bir nesil değiliz biz hiçbir zaman. Bazı arkadaşlarımız Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş’ı tutardı. Biz Aydınspor’u tutardık her zaman da bu böyle olmuştur. 4 büyükler diye bir şey olduğuna inanmayanlardanım
- “Çok üzüldüğünüz zamanlar hangi dönemdi?”
“AYDINSPOR’UN LOBİSİ YOK”
Biz çok şanssız bir nesildik. Çünkü 3.Lig’den düşmeyi de gördük, 2.Lig’de de gördük, amatörü de gördük. 2-3 düşme üzüntüsünü gördük yaşadık. Aydınspor olarak şampiyonluk göremedim. Ekstra play-off gördüm. Rize maçında ordaydık yaşadık, gördük. Eskişehir maçına gitmedim, onu yaşayamadık. Aydınspor’u her zaman hakemler katletmiştir. Aydınspor’un hiçbir zaman lobisi yoktur. Aydın’ın futbol büyükleri vardır. O futbol büyükleri Aydınspor’a nasıl oluyorsa sahip çıkmamıştır. Ya da sahip çıkamamıştır. Onların da altında başka sebepler var. Bilmediğimiz çok şey var
- “Aydınspor 1923 hakkında neler düşünüyorsunuz?”
“ŞUAN Kİ YÖNETİME HAK VERİYORUM”
“Şu an da belki AYdınspor 1923 küme düştüğü için biraz daha şeffaflık ve saydamlık olarak görünüyorsa da, şuan ki durum da mesela kulüp yöneticilerine hak veriyorum. Çok zor bir iş ile uğraşıyorlar, hiçbir şey eskisi gibi değil. Finansal açıdan her şeyin kontrol ediliyor. 4 büyük dediğimiz takımlar, finansal fair-play denen bir olayla uğraşıyorlar. Bu durumdan muzdaripler yani sonuçta. 3 İstanbul takımı şuan da bunlarla uğraşıyor. Biz de öyle. Transfer yasağıyla, belki gelecek olan eksi puan cezası vs. gibi. Bunu bütün kulüpler yaşıyor tabii ki. Şuan da dip yapan Mersin İdman Yurdu var. Ankaragücü eşiğinden döndü. Orduspor da yaptı. Onların geri dönüşü yok. Kocaelispor dip yaptı”
“AYDINSPOR 1923 EN ETKİLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”
“Aydınspor 1923 en kötü zamanda da olsa şuan da Aydın’ın etkili sivil toplum kuruluşudur. Ama bunu bizim Aydın’daki siyasilerin hiç biri görmüyor. Hepsi bir zaman kullanıp kullanıp bir kenara atmayı tercih ediyor. Aydınspor 1923’ün bu saatten sonra kullanılıp kullanılıp bir kenara atılmayacağı artık ortada. Atılamaz. Çünkü bu takımın seveni var. İster kabul edelim ister kabul etmeyelim. Aydınspor 1923’ü dakika dakika takip eden binlerce insan var. Şehir dışından da var, yurtdışından da var. Her yerden var”
- “Unutamadığınız bir anınız var mı?
“MAÇIN 8.DAKİKASINDA STATTAN AYRILDIM”
“İyi zamanlar hep unutuluyor aslında. Kötüler hep akılda kalır. Gazetecilik dönemimde, o zamanlar İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) çalışıyordum. Mesela ben Çiğli Belediyespor maçını izleyemedim statta. Ben panik atak hastasıydım. Ki; ala daha arada bir beni ziyaret eden değişik bir hastalık. Ben o maça girdim 8.dakikaya kadar izlemeye çalıştım, baktım elim ayağım titremeye başladı. Kalp krizi geçireceğimi düşündüm ve maçta dışarı çıktım. Büroya geçtim. Nitekim 84’te gol geldi Saliou’nun attığı golü polis telsizinden dinlerken öğrendim. O zamanlar en etkilendiğim maçtı diyebilirim. Gazetecilik mesleğini 3-4 yıl yaptım. İHA ve Aydın Ses Gazetesi’nde çalıştım”
- “Aydınspor’un en son izlediğiniz maçı hangisiydi?
İZLEDİĞİM SON MAÇ SAĞLIKSPOR MAÇIYDI”
“Okuldan mezun olduktan sonra askere gittim. Askerde Aydınspor’u takip etmek başka bir şey. Askere giden arkadaşlarımıza da buradan olan bitenleri anlatırdık. Ben de askerdeyken hep takımı sorardım. Takip etmeye çalışırdım. Zaten Aydınspor’u sevmeyenler bu anlattığım duyguları bilemezler. Mümkün değil. Askerdeyken mesela asker arkadaşlarıma ben 3-5 tane Aydınspor atkısı hediye etmiştim. O zaman da Aydınspor Süper Amatör Lig’deydi. En son izlediğim maçı Aydınspor’un, Sağlıkspor maçıydı yanlış hatırlamıyorsam. “
- “Aydınspor 1923 için sizce neler yapılmalı?”
“CAMİADA BU 5 AYAK ÇOK ÖNEMLİ”
“Bir defa medyada spor çok önemli. Olmazsa olmazdır. Kulüpte çalışanlar, yöneticiler, taraftarlar, bütün vatandaşlar, tüm şehir bunu kabul etmeli. Ben iki tane şampiyonluk gördüm. Özellikle bizim gibi camia takımlarında çok önemli basın. Camiada bütün ayakların dik durması lazım. Futbolcu, teknik heyet, yönetim, taraftar ve medya. Kabul etsek de etmesek de bu ayaklardan biri eksik olduğunda bir şeyler eksik kalıyor. Gördüğüm iki şampiyonlukta da bu 5 ayak çok güçlüydü. Bu takımın yine de her şeye rağmen, toparlanacağına inanıyorum. “
- “Gazeteciliği neden bıraktınız?”
“GAZETECİLİĞİ BIRAKMA GEREĞİ DUYDUM”
“Gazeteciliği bırakma sebebim öyle hissettiğim için, gazeteciliği bırakma gereği duydum. Kendi iş yerimi açtım. Son 3 yıldır bu işi yapıyorum. Aydına tatlı hizmet için, waffle yapıyoruz tost yapıyoruz kendi geçimimizi sağlıyoruz”
- “Aydınspor ile Aydınspor 1923’ün arasındaki fark nedir sizce?”
“ZAMANINDA AMENİ’Yİ İZLEMİŞLER ŞİMDİ KİMİ İZLİYORLAR?”
“Osman Aykut da dayımdır. O da Aydınspor’da yönetimde görev yaptı. Eski Aydınsporlular her zaman takımın içinde olduğu için, Aydınspor 1923, AYdınspor değildir diyorlar. Tabii ki o zamanlardaki hava başkaydı. Bir defa o seviyelere AYdınspor 1923 hiçbir zaman gelmedi. Hangi açıdan bakarsak bakalım. Kötü yönetildiği çok dönem oldu. Bu şehirde metal yorgunluğu var. Eski AYdınsporluların bu ayrımı koymaları gayet normal. Aydınspor 1923 ve Aydınspor arasında fark şehirdeki kabullenme farkı. Adamlar zamanında Djamel Ameni’yi izlemişler. Eee şimdi kimleri izliyorlar? Ben takım kaptanı Hamdi Çam’ı izlemişim. Takımı küme düşüren kaptana bak! En iyi izlediğim forvetlerden biri Serkan Gültan’dır mesela. Tek vuruş ustasıdır. Ama geçen sezon kimleri izledik. Yani insanlar doğal olarak geçmişteki başarıların üzerine konulmasını istiyor. Bu gayet normal. Bu şehirde belki birkaç yıl sonra kulüpte yöneticilik yapacak insan bulamayacağız. Bizi kesseler de biçseler de biz AYdınsporluyuz. Başka takım tutamayız”
- Aydınspor 1923 için nasıl bir yol izlenilmeli?
“ÇOK KONUŞMADAN ÇOK İŞ YAPMAK GEREK”
“Çok kısa vadelerde, çok işler yapmalıyız. Burada en büyük görev yönetimin. Sonuçta bu iş hemen olacak bir iş de değil ama hemen transfer yasağının açılıp, yeni gelen oyuncuların takıma adapte olması lazım. Aydın için mücadele edecek en iyi kadroyu oluşturmak lazım. Asıl iş zaten ondan sonra başlıyor. Ama bu kısa vadede kesinlikle bunun yapılması gerekiyor. Tamamen bir belirsizlik hakim. Camia takımı olduğumuz için bu belirsizlikler gayet normal. Şu an da yapılacak en önemli iş, doğru konuşarak, gerekirse kavga ederek, gerekirse bütün eteğimizdeki taşları dökerek, birlikte olmak zorundayız. Bu beş ayak birlikte güçlü olursa başarı geliyor. Hadi biz şampiyonluğa oynayalım, hadi biz play-off’a çıkalım demekle olmuyor bu işler. Çok konuşmayarak, çok iş yaparak bu işi götürmemiz lazım. Sağdan soldan gelen tepkilere de kulak tıkamadan olacak bu iş. Her şeyi dikkate almak zorundayız. Yöneticiler de yoruluyor. Ailesinden veriyor, vaktinden veriyor, nakdinden veriyor. Her şeyinden veriyor. İşlerini en iyi şekilde yapmaları için ilk önce takımı en iyi şekilde sahaya çıkarmaları gerek. Mersin İdman Yurdu’na bir bakın. Yani düştüğü durum ortada. Ama biz öyle bir kulüp değiliz. Önümüzde dağlar gibi fırsatlar var. Taraftarın takıma sahip çıkması onların elinde”
- “Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
“CAMİADA KÜSKÜNLÜK OLMAMALI”
“Bir defa her şey olur, Aydınspor’a küskünlük olmaz. Bize düşen görev, nasıl yönetime düşen görev para bulup, takımı iyi yönetmekse, bize düşen görev de tribünlere gitmek. Küskünlüklerin bu işe fayda getirmediğini hepimiz biliyoruz. Bunu daha önce gördük. Karşıyaka ile Kuşadasıspor Ada’da oynuyor. Kuşadasıspor küme düşmeme mücadelesi veriyor, Kuşadası Karşıyaka ile 0-0 berabere kalıyor. Biz de Aydın’da Eskişehirspor’u 3-0 yeniyoruz. Play-Off’a biz gidiyoruz. O maçta tribünler bomboştu. İkinci yarı açık tribün hınca hınç doldu. Zaferi kutlamak için geldi herkes. Küskünlük gibi en ufak bir lüksümüz yok. Vatandaşlar, taraftarlar olarak bizler stada gideceğiz. Bu takım Aydınlıların takımı. Sahip çıkmamız gerekiyor.”
“Gazetenizde bana yer verdiğiniz için, zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Çok teşekkürler…” Doğma büyüme Aydınsporlu olan Yördem, 8 yaşından beri Aydınspor maçlarını iç sahada ve deplasmanda sürekli izleyen fanatik bir Aydınsporlu. 4 yıllık gazetecilik mesleğinin ardından geçtiğimiz yıllarda mesleği bırakarak, waffle dükkanı açan ve Aydınlılara ‘Leztamin Waffle’ dükkanında tatlı hizmeti veren Gökhan Yördem ile Aydınspor ve Aydınspor 1923’ü konuştuk. 31 yaşındaki eski gazeteci ve fanatik bir Aydınspor sevdalısı Gökhan Yördem’in, ilk izlediği Aydınspor maçından tutun, bu yıllara kadar süreç dahilinde değişen Aydınspor 1923 maçına kadar, siyah-beyaz bir sohbette, camianın geçmişini ve geleceğini masaya yatırdık.
KAMİL KAZANKAYA: Aydınspor’un ilk izlediğiniz maçı hangisiydi?
- “İLK İZLEDİĞİM MAÇTA ÇOK HEYECANLIYDIM”
GÖKHAN YÖRDEM: “İlk izlediğim maç Aydınspor – Boluspor maçıydı. Ama o zamanlar babam beni maçlara götürmüyordu. İstenmeyen sözler ya da küfürlü sözler duyarım diye maçlara pek götürmezdi. Dayım Adnan Aydınlar, Aydınspor’da uzun yıllar yöneticilik yaptı. Ayrıca Mehmet Anbarlı çok yakın aile dostumuzdur. O zamanlar onların da olduğu dönemde, hep protokol tribününde otururduk. Ama ben oradan kaçıp kapalının sağına Asi Kankalar’ın içine girerdim. Senelerdir ben Aydınspor’luyum. Başka bir takım tutmam”
- Aydınspor’un her maçına gidiyor muydunuz?
“AYDINSPOR SAYESİNDE TÜM BATIYI GEZMİŞİMDİR”
“Liseyi ben Nazilli Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde okudum. Zaten ev sahibi olduğumuz her maça geliyordum. Deplasmandaki maçların da büyük bir bölümüne gidiyordum. Elimden geldiğince gidiyordum. Aydınspor sayesinde bir defa Türkiye’nin batısını komple gezmişizdir. Aydınspor taraftarları da muhakkak gezmiştir”
- “Asi Kankalar ile nasıl buluştunuz?”
“GÜZEL BİR ARKADAŞ GRUBUMUZ VARDI”
“Bizim arkadaş grubumuz vardı. Ahmet Kandemir, Fatih Uygurlu, Sefa Arslan, Mehmet Kavas, Hüseyin Kaçmaz ve Okay Kaygısız gibi daha ismini sayamadığım bir çok isim vardı bu grubumuzda. Biz normal sosyal hayatta da birlikteydik. Bizim hep ortak paydamız Aydınspor’du. Tabii şimdiler herkes bir yana savruldu. Şehir dışında yaşayanlar var. Pek görüşemiyoruz. Özel günlerde ya da sosyal medya aracılığıyla yine arada bir konuşuyoruz”
- “4 Büyüklerden başka bir takım tutuyor musunuz?”“4 BÜYÜKLER DİYE BİR ŞEYE İNANMIYORUM”
Üniversiteyi Ankara Gazi Üniversitesi’nde okudum. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde okudum. O zamanlar Aydınspor sevgisinin bizde zirve yaptığı dönemlerdi. Aydınspor küme düşüyordu, bizim sevgimiz daha da artıyordu. Şanslı bir nesil değiliz biz hiçbir zaman. Bazı arkadaşlarımız Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş’ı tutardı. Biz Aydınspor’u tutardık her zaman da bu böyle olmuştur. 4 büyükler diye bir şey olduğuna inanmayanlardanım
- “Çok üzüldüğünüz zamanlar hangi dönemdi?”
“AYDINSPOR’UN LOBİSİ YOK”
Biz çok şanssız bir nesildik. Çünkü 3.Lig’den düşmeyi de gördük, 2.Lig’de de gördük, amatörü de gördük. 2-3 düşme üzüntüsünü gördük yaşadık. Aydınspor olarak şampiyonluk göremedim. Ekstra play-off gördüm. Rize maçında ordaydık yaşadık, gördük. Eskişehir maçına gitmedim, onu yaşayamadık. Aydınspor’u her zaman hakemler katletmiştir. Aydınspor’un hiçbir zaman lobisi yoktur. Aydın’ın futbol büyükleri vardır. O futbol büyükleri Aydınspor’a nasıl oluyorsa sahip çıkmamıştır. Ya da sahip çıkamamıştır. Onların da altında başka sebepler var. Bilmediğimiz çok şey var
- “Aydınspor 1923 hakkında neler düşünüyorsunuz?”
“ŞUAN Kİ YÖNETİME HAK VERİYORUM”
“Şu an da belki AYdınspor 1923 küme düştüğü için biraz daha şeffaflık ve saydamlık olarak görünüyorsa da, şuan ki durum da mesela kulüp yöneticilerine hak veriyorum. Çok zor bir iş ile uğraşıyorlar, hiçbir şey eskisi gibi değil. Finansal açıdan her şeyin kontrol ediliyor. 4 büyük dediğimiz takımlar, finansal fair-play denen bir olayla uğraşıyorlar. Bu durumdan muzdaripler yani sonuçta. 3 İstanbul takımı şuan da bunlarla uğraşıyor. Biz de öyle. Transfer yasağıyla, belki gelecek olan eksi puan cezası vs. gibi. Bunu bütün kulüpler yaşıyor tabii ki. Şuan da dip yapan Mersin İdman Yurdu var. Ankaragücü eşiğinden döndü. Orduspor da yaptı. Onların geri dönüşü yok. Kocaelispor dip yaptı”
“AYDINSPOR 1923 EN ETKİLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”
“Aydınspor 1923 en kötü zamanda da olsa şuan da Aydın’ın etkili sivil toplum kuruluşudur. Ama bunu bizim Aydın’daki siyasilerin hiç biri görmüyor. Hepsi bir zaman kullanıp kullanıp bir kenara atmayı tercih ediyor. Aydınspor 1923’ün bu saatten sonra kullanılıp kullanılıp bir kenara atılmayacağı artık ortada. Atılamaz. Çünkü bu takımın seveni var. İster kabul edelim ister kabul etmeyelim. Aydınspor 1923’ü dakika dakika takip eden binlerce insan var. Şehir dışından da var, yurtdışından da var. Her yerden var”
- “Unutamadığınız bir anınız var mı?
“MAÇIN 8.DAKİKASINDA STATTAN AYRILDIM”
“İyi zamanlar hep unutuluyor aslında. Kötüler hep akılda kalır. Gazetecilik dönemimde, o zamanlar İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) çalışıyordum. Mesela ben Çiğli Belediyespor maçını izleyemedim statta. Ben panik atak hastasıydım. Ki; ala daha arada bir beni ziyaret eden değişik bir hastalık. Ben o maça girdim 8.dakikaya kadar izlemeye çalıştım, baktım elim ayağım titremeye başladı. Kalp krizi geçireceğimi düşündüm ve maçta dışarı çıktım. Büroya geçtim. Nitekim 84’te gol geldi Saliou’nun attığı golü polis telsizinden dinlerken öğrendim. O zamanlar en etkilendiğim maçtı diyebilirim. Gazetecilik mesleğini 3-4 yıl yaptım. İHA ve Aydın Ses Gazetesi’nde çalıştım”
- “Aydınspor’un en son izlediğiniz maçı hangisiydi?
İZLEDİĞİM SON MAÇ SAĞLIKSPOR MAÇIYDI”
“Okuldan mezun olduktan sonra askere gittim. Askerde Aydınspor’u takip etmek başka bir şey. Askere giden arkadaşlarımıza da buradan olan bitenleri anlatırdık. Ben de askerdeyken hep takımı sorardım. Takip etmeye çalışırdım. Zaten Aydınspor’u sevmeyenler bu anlattığım duyguları bilemezler. Mümkün değil. Askerdeyken mesela asker arkadaşlarıma ben 3-5 tane Aydınspor atkısı hediye etmiştim. O zaman da Aydınspor Süper Amatör Lig’deydi. En son izlediğim maçı Aydınspor’un, Sağlıkspor maçıydı yanlış hatırlamıyorsam. “
- “Aydınspor 1923 için sizce neler yapılmalı?”
“CAMİADA BU 5 AYAK ÇOK ÖNEMLİ”
“Bir defa medyada spor çok önemli. Olmazsa olmazdır. Kulüpte çalışanlar, yöneticiler, taraftarlar, bütün vatandaşlar, tüm şehir bunu kabul etmeli. Ben iki tane şampiyonluk gördüm. Özellikle bizim gibi camia takımlarında çok önemli basın. Camiada bütün ayakların dik durması lazım. Futbolcu, teknik heyet, yönetim, taraftar ve medya. Kabul etsek de etmesek de bu ayaklardan biri eksik olduğunda bir şeyler eksik kalıyor. Gördüğüm iki şampiyonlukta da bu 5 ayak çok güçlüydü. Bu takımın yine de her şeye rağmen, toparlanacağına inanıyorum. “
- “Gazeteciliği neden bıraktınız?”
“GAZETECİLİĞİ BIRAKMA GEREĞİ DUYDUM”
“Gazeteciliği bırakma sebebim öyle hissettiğim için, gazeteciliği bırakma gereği duydum. Kendi iş yerimi açtım. Son 3 yıldır bu işi yapıyorum. Aydına tatlı hizmet için, waffle yapıyoruz tost yapıyoruz kendi geçimimizi sağlıyoruz”
- “Aydınspor ile Aydınspor 1923’ün arasındaki fark nedir sizce?”
“ZAMANINDA AMENİ’Yİ İZLEMİŞLER ŞİMDİ KİMİ İZLİYORLAR?”
“Osman Aykut da dayımdır. O da Aydınspor’da yönetimde görev yaptı. Eski Aydınsporlular her zaman takımın içinde olduğu için, Aydınspor 1923, AYdınspor değildir diyorlar. Tabii ki o zamanlardaki hava başkaydı. Bir defa o seviyelere AYdınspor 1923 hiçbir zaman gelmedi. Hangi açıdan bakarsak bakalım. Kötü yönetildiği çok dönem oldu. Bu şehirde metal yorgunluğu var. Eski AYdınsporluların bu ayrımı koymaları gayet normal. Aydınspor 1923 ve Aydınspor arasında fark şehirdeki kabullenme farkı. Adamlar zamanında Djamel Ameni’yi izlemişler. Eee şimdi kimleri izliyorlar? Ben takım kaptanı Hamdi Çam’ı izlemişim. Takımı küme düşüren kaptana bak! En iyi izlediğim forvetlerden biri Serkan Gültan’dır mesela. Tek vuruş ustasıdır. Ama geçen sezon kimleri izledik. Yani insanlar doğal olarak geçmişteki başarıların üzerine konulmasını istiyor. Bu gayet normal. Bu şehirde belki birkaç yıl sonra kulüpte yöneticilik yapacak insan bulamayacağız. Bizi kesseler de biçseler de biz AYdınsporluyuz. Başka takım tutamayız”
- Aydınspor 1923 için nasıl bir yol izlenilmeli?
“ÇOK KONUŞMADAN ÇOK İŞ YAPMAK GEREK”
“Çok kısa vadelerde, çok işler yapmalıyız. Burada en büyük görev yönetimin. Sonuçta bu iş hemen olacak bir iş de değil ama hemen transfer yasağının açılıp, yeni gelen oyuncuların takıma adapte olması lazım. Aydın için mücadele edecek en iyi kadroyu oluşturmak lazım. Asıl iş zaten ondan sonra başlıyor. Ama bu kısa vadede kesinlikle bunun yapılması gerekiyor. Tamamen bir belirsizlik hakim. Camia takımı olduğumuz için bu belirsizlikler gayet normal. Şu an da yapılacak en önemli iş, doğru konuşarak, gerekirse kavga ederek, gerekirse bütün eteğimizdeki taşları dökerek, birlikte olmak zorundayız. Bu beş ayak birlikte güçlü olursa başarı geliyor. Hadi biz şampiyonluğa oynayalım, hadi biz play-off’a çıkalım demekle olmuyor bu işler. Çok konuşmayarak, çok iş yaparak bu işi götürmemiz lazım. Sağdan soldan gelen tepkilere de kulak tıkamadan olacak bu iş. Her şeyi dikkate almak zorundayız. Yöneticiler de yoruluyor. Ailesinden veriyor, vaktinden veriyor, nakdinden veriyor. Her şeyinden veriyor. İşlerini en iyi şekilde yapmaları için ilk önce takımı en iyi şekilde sahaya çıkarmaları gerek. Mersin İdman Yurdu’na bir bakın. Yani düştüğü durum ortada. Ama biz öyle bir kulüp değiliz. Önümüzde dağlar gibi fırsatlar var. Taraftarın takıma sahip çıkması onların elinde”
- “Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
“CAMİADA KÜSKÜNLÜK OLMAMALI”
“Bir defa her şey olur, Aydınspor’a küskünlük olmaz. Bize düşen görev, nasıl yönetime düşen görev para bulup, takımı iyi yönetmekse, bize düşen görev de tribünlere gitmek. Küskünlüklerin bu işe fayda getirmediğini hepimiz biliyoruz. Bunu daha önce gördük. Karşıyaka ile Kuşadasıspor Ada’da oynuyor. Kuşadasıspor küme düşmeme mücadelesi veriyor, Kuşadası Karşıyaka ile 0-0 berabere kalıyor. Biz de Aydın’da Eskişehirspor’u 3-0 yeniyoruz. Play-Off’a biz gidiyoruz. O maçta tribünler bomboştu. İkinci yarı açık tribün hınca hınç doldu. Zaferi kutlamak için geldi herkes. Küskünlük gibi en ufak bir lüksümüz yok. Vatandaşlar, taraftarlar olarak bizler stada gideceğiz. Bu takım Aydınlıların takımı. Sahip çıkmamız gerekiyor.”
“Gazetenizde bana yer verdiğiniz için, zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Çok teşekkürler…”